Prosojna puščavska hišica
Utrip mesta · arhitektura

Instalacija Phillipa K.Smitha ustvarja iluzijo prosojnosti puščavske hišice.

Projekt z imenom Lucid Stead ameriškega umetnika Phillipa K. Smitha III ustvarja iluzijo prosojnosti. Zaradi ogledal na steni puščavske koče se nam zdi, da lahko vidimo naravnost skozi.Instalacija je bila ustvarjena na sedemdeset let stari hiški v puščavi High Desert v Kaliforniji. Na “črtastih” stenah hiške se izmenjavajo od vremena utrujeni tramovi ter ogledala, zaradi katerih se nam zdi, da pasovi hišice izginjajo v puščavi.

Prosojna puščavska hišicaOdpri galerijo

Smith III pravi, da je cilj instalacije vstopiti v tišino in ritem sprememeb v puščavi. Ko se umirimo in poenotimo s puščavo, se nam razkrije bistvo prijekta, ki nam razkrije igro svetlobe in sence, odbijanja svetlobe in spreminjanje puščave.

Tudi okna in vrata so zapolnjena z zrcali, ki se ponoči s pomočjo računalniškega sistema Arduino in LED svetilk spremenijo v žareče obarvane odbojne površine.

THE INFINITY TOWER – NEVIDNI NEBOTIČNIK Neviden nebotičnik zgrajen iz LCD zaslonov Neskončno stopnišče Neskončno stopnišče Razgibano pročelje s črkovnimi izrezi in nivojsko raznolikostjo. Cassata – igriva arhitektura cerkev_4 Minimalistični oblikovni biser med cerkvami · · ·