Peter Kogler in njegovi psihedelični vzorci
V zraku · buzz buzz

Tako kot ljubljanski Muzej iluzij se tudi prostori bruseljske umetnostne galerije ING Art Center in fundacije ERES-Stiftung v Münchnu pošteno poigrajo s človeško percepcijo. Za to je poskrbel Peter Kogler, svetovno znani avstrijski umetnik, ki vas s svojimi monokromatičnimi grafikami prisilil, da podvomite v svoje čute.

Da v prostorih umetnostne galerije ING Art Center v Bruslju in prostorih münchenske fundacije ERES-Stiftung začnemo dvomiti v lastne čute, je poskrbel umetnik Peter Kogler, ki je stene tamkajšnjih razstavnih prostorov, hodnike in druge prostore odel v psihedelične vzorce, zaradi katerih ti delujejo popačeno in se spretno poigravajo s človekovo percepcijo.

PREBERITE ŠE: Ljubljana bogatejša za Muzej iluzij

Prosluli avstrijski imetnik, ki deluje že več kot 30 let in se je maja 2016 oglasil tudi v Sloveniji, se je na mednarodni sceni uveljavil v poznih sedemdesetih. V svojih delih prepleta arhitekturo, prostor in nove medije. Od leta 1984 kot edino orodje za ustvarjanje uporablja računalnik. ”Z mutiranjem preprostih elementov iz dostopnih računalniških programov je razvil lastno, labirintu podobno strukturo, ki ponazarja po eni strani notranji organski svet in po drugi zunanji, urbani svet človeka,” je nekoč o delih Koglerja zapisal znani kurator Edelbert Köb.

Peter Kogler – poigravanje s človeško percepcijo:

Peter Kogler in njegovi psihedelični vzorciOdpri galerijo
Hollywood je postal Hollyweed. Napis Hollywood spremenili v Hollyweed Ljudje, ki so v letu 2016 postali slavni s pomočjo interneta Ljudje, ki so v letu 2016 postali slavni s pomočjo interneta Pivo Shower Beer Shower Beer – pivo, namenjeno pitju pod tušem gallery_movies-anchorman-08 Zakaj bi morali spati v hladni spalnici? · · · · · ·