johammer-electric-motorcycle-designboom03
Utrip mesta · mobilno

Avstrijski Johammer je predstavil prvi električni motor J1 z daljšim dosegom od 200 kilometrov. Za moderni “čoper” boste odšteli najmanj 23 tisoč evrov.

Električni motorji na trgu ne predstavljajo novosti, prav vse pa pestijo težave majhnega dosega. S to težavo so se uspešno spopadli pri podjetju Johammer in razvili napredni motocikel, ki z enim polnjenjem premaga do 200 kilometrske razdalje.

Oblikovno gre za futuristično oblikovani “čoper”, ki ga poganja 11 kW elektromotor umeščen v zadnje kolo. Posebnost predstavlja tudi dejstvo, da nima menjalnika, celotni pogonski sklop pa skozi življenjsko dobo ne potrebuje vzdrževanja. Na voljo je v dveh različicah glede na doseg in sicer 150 in 200-kilometrski, razlika pa je zgolj v kapaciteti baterij. Motocikel doseže 120 km/h in ponuja zgledne pospeške, zaradi nizkega težišča pa tudi nadpovprečne vozne lastnosti. Cene se pričnejo pri 23 tisočakih, za različico s podaljšanim dosegom pa boste odšteli 25 tisoč evrov.

Več fotografij prvega električnega motorja si oglejte v fotogaleriji

Odpri galerijo
mercedes_cover Mercedes S Coupe je dobil različico AMG golf-gti-mk-1-and-7-01-1 40 let legende – za vse generacije Volkswagen Golf P90146724_highRes Mini Countryman – drugič P90144103-highRes BMW s kolekcijo izjemno tehnološko dovršenih koles · ·