Prvi Maserati 200 SI je naprodaj.
Utrip mesta · mobilno

Če bi radi imeli doma košček avtomobilistične zgodovine, potem imamo za vas primerek, ki bi vas znal zanimati. Na dražbi se je namreč znašel sploh prvi Maserati 200 SI (Sport Internazionale) z 200 S šasijo iz leta 1956, ki ima zares pestro in z lovorikami posuto kariero. Športnik, ki je ”poklicno in zasebno” obletel že cel svet, je še vedno v odlični kondiciji, do zdaj so bile na njem potrebne le rahle restavracije tu pa tam.

Na dražbi se je znašel prvi Maserati 200 SI (rojen leta 1956), dirkalnik, ki so ga krotile dirkaške legende, kot sta Sterling Moss in Giuseppe Farina. V svoji aktivni karieri je videl domala ves svet, od Kube do Nürburgringa, tudi v pokoju pa je zavoljo svojih dosežkov ostal sila aktiven. Zato ne preseneča, da ima poleg dirkaške tudi pestro razstavno zgodovino (kot starodobnik), imel pa je tudi mnoštvo lastnikov, od Venezuele do Japonske.

PREBERITE ŠE: Našli 60 starodobnih avtomobilov, ki so bili pozabljeni kar 50 let

Avto s 195 konjskimi močmi ima certifikat avtentičnosti s strani oddelka Maserati Classiche, poleg ”zdravniškega lista” (beri popisa popravil) pa vam med drugim priložijo še papirje od mednarodne avtomobilistične zveze FIA in detajlen popis dirkaške zgodovine. Spletno dražbo organizira Gooding & Company.

Prvi Maserati 200 SI z letnico 1956 je naprodaj.Odpri galerijo
Land Rover Defender Modni oblikovalec Paul Smith oblikoval Land Rover Defenderja BMW X5 xDrive40e Hibridni terenec BMW X5 bo imel le 3.3 litra porabe in 313 konjev Jeep Chief je koncept, ki se zgleduje po svojih prednikih. Koncept Jeep Chief – novi stari terenec Zlati Nissan GT-R. Za 45. obletnico Nissan GT-R dobil zlat primerek