Kurentovanje na Ptuju
Utrip mesta · destinacija

Ptujsko kurentovanje se lahko pohvali z nazivom enega najzanimivejših karnevalov na svetu. Lonely Planet, ki je med največjimi popotniškimi vodniki na svetu, ga je namreč v konkurenci 101 karnevala, kolikor se jih je ”kvalificiralo” za njihov najnovejši turistični vodič, uvrstil na visoko sedmo mesto!

Ptujsko kurentovanje vsako leto obišče okoli 100 tisoč ljudi. Potem ko ga je eden največjih založnikov turističnih vodičev na svetu, Lonely Planet, razglasil za enega najzanimivejših karnevalov na svetu, pa kani ta številka v prihodnosti še nekoliko poskočiti. Letošnje kurentovanje bo potekalo od 2. do 9. februarja 2016.

PREBERITE ŠE: Zmajev karneval 2016 – pustni karneval na ljubljanskih ulicah

Ptujsko kurentovanje je v zelo eminentni družbi. Na prvo mesto je Lonely Planet namreč postavil karneval v Riu de Janeiru, ki ga vsako leto obišče za celo Slovenijo ljudi. Sledi mu festival v francoski četrti ameriškega mesta New Orleans, tretji pa je beneški pustni festival, ki se je proslavil predvsem s plesom v maskah. Pred ptujskim kurentovanjem je še festival kalipsa v Trinidadu in Tobagu, rojstnem kraju kalipso glasbe, odbiti karneval Binche v Belgiji (Unesco ga priznava kot “mojstrovino ustne in nesnovne dediščine človeštva”) in karneval Maslenica v Rusiji.

Najbolj mrzli kraji na svetu Najbolj mrzli kraji na svetu Ledena cesta v Estoniji V Estoniji odprli ledeno cesto po zamrznjenem Baltskem morju Valentinovo na Bradavičarki Preživite valentinovo na Bradavičarki, šoli Harryja Potterja! PicMonkey Collage #bucketlist zmenki: avanturistični zmenki okoli sveta · · ·