Qiantu Motor K50
Utrip mesta · mobilno

Ko si na samem vrhu, se prej ko slej najde nekdo, ki te je pripravljen zriniti z najvišjega mesta. Tesla ima nedvomno primat na področju električnih avtomobilov v svojih rokah. Medtem se je že nekaj avtomobilskih znamk odločilo za naskok na prvo mesto in jim je to neslavno spodletelo. Bo kitajsko zagonsko podjetje Qiantu Motor tisto, ki jim bo uspelo?

Qiantu Motor K50 je popolnoma električni avtomobil z presunljivo zunanjo podobo. Vpadljiv dizajn deluje izvrstno, njegove električne karakteristike pa tudi niso zanemarljive. Prototipe in testne avtomobile smo zasledili že v letu 2016, v letu 2020 pa prihaja nadgrajena in izpopolnjena različica. Z enkratnim polnjenjem bomo lahko prevozili do 380 kilometrov dolgo pot. Dva elektromotorja imata 402 konjski moči in 650 njutonmetrov navora, K50 pa se lahko od 0 do 100 km/h požene v zgolj 4,6 sekundah. Maksimalna hitrost ki jo doseže K50, znaša 200 km/h.

K50 se lahko majhni teži zahvali okvirju iz aluminija, ki je prekrit s karbonskimi vlakni. Qiantu Motor namerava izdelovati svojega električnega športnika v ZDA in ga cenovno umestiti pod ceno nove Tesle, kar je še dodaten dokaz, da si ji želijo konkurirati. Ali jim bo to vsaj malo uspelo bomo videli kmalu, zagotovo pa ne pred letom 2020. In le vprašanje je, s čim vse lahko do takrat preseneti Tesla in se otrese še enega izmed mnogih rivalov.

Galerija slik: Qiantu Motor K50

Qiantu Motor K50Odpri galerijo

Lincoln Continental 80th Anniversary Edition Lincoln Continental 80th Anniversary Edition: posebna izdaja ob 80. obletnici rojstva MINI John Cooper Works MINI John Cooper Works: MINI ‘raketa’, ki je enako močna, a še bolj učinkovita 4 Novi Citroën SUV C5 Aircross: udobje domačega fotelja za volanom Porsche 718 Boxster T in Cayman T Porsche 718 T: nazaj k osnovam za več adrenalina in zabave · · ·