cover
Utrip mesta · mobilno

Iz filmov Iana Fleminga smo vajeni vozil, ki letijo po zraku, plujejo po vodi in quadski deluje kot da je bil narejen ravno za to filmsko franšizo. Edina razlika je v tem, da to ambfibijsko vozilo deluje in je tudi na prodaj. Njegova posebnost je v tem, da se ob pritisku na gumb iz štirikolesnika v nekaj sekundah prelevi v jet-ski skuterja, z njim pa lahko uporabnik premaguje vse možne terene.

Posebnost XL modela v primerjavi s quadskijem, ki so ga pri oddaji Top Gear predstavili lani je v tem, da gre pri XL-u za dvosedežno različico, ki pa ponuja enako agilnost in zmožnost premagovanja težje prevoznih terenov.

Osnovo quadski XL vozila predstavlja školjka iz kompozitnih materialov v katero je vgrajen 1,3-litrski BMWjev štirivaljni bencinski motor, pogon katerega je speljan ali na zadnji kolesni par ali na posebni rotor, na vodi pa doseže moč 140 KM. Za vožnjo po kopnem ima dodano vzmetno vzmetenje in hidravlične blažilnike ter štiri diskaste zavore. Tako na kopnem kot na vodi doseže hitrosti do 74 km/h, za metamorfozo pa potrebuje nekje štiri sekunde.

Če ste praktično že odločeni v nakup, pa naj vam na koncu zaupamo še cene. Te se pričnejo pri dobrih 34 tisoč evrih.

Odpri galerijo
Nissan-Concept-2020-Vision-Gran-Turismo-1[5] Nissan s študijo nakazal naslednika slavnega GT-R jeep-wrangler-nighthawk- Unlimited nighthawk: Ultimativni jeep za vse terene cover-harley-davison Tudi legendarni Harley Davidson “podlegel” elektriki Renault-Megane-RS-275-Trophy-R-2 Megane R.S. Trophy Renaultu ponovno prinesel rekord z Nurburgringa ·