QUITTR-PHOTO-6
V zraku · dizajn · Utrip mesta · zdravje & lepota

Quittr je slovenska minimalistično oblikovana cigaretnica, ki s svojo funkcionalno zasnovo uporabnika uči postopno zmanjševati ter na koncu prekiniti s kajenjem.

Slovenski industrijskooblikovalski studio Kolektiv, ki je v preteklosti slovensko in mednarodno javnost že navduševal z oblikovanjem prestižnega urbanega električnega kolesa Noordung, je na trg lansiral nov inovativni oblikovalski izdelek pod blagovno znamko Quittr, ki se z metodo Design Thinking (metoda oblikovanja inovativnih produktov oziroma storitev, ki je izrazito usmerjena k uporabniku in izhaja iz reševanja uporabniških problemov) spopada z enim izmed največjih problemov človeštva – kajenjem.

V minimalistični cigaretnici Quittr je prostora za natanko deset cigaret, inovativni sistem odpiranja pa teh deset enot loči na dve polovici – dopoldansko in popoldansko. Skozi luknje na pokrovu cigaretnice Quittr lahko uporabnik v vsakem trenutku preveri stanje njegove dnevne porabe.

Osnovna ideja cigaretnice Quittr je, da uporabniku pomaga ozavestiti njegovo porabo in kadilske navade ter ga tako opolnomoči, da se boja proti tej razvadi loti zavestno, postopno in sistematično. Poleg cigaretnice Quittr uporabnik prejme 10 aluminijastih vtičnikov. Vsakič, ko dan konča s cigareto v škatlici, jo nadomesti z aluminijastim vtičnikom, ki se v škatlico vstavi nepovratno. Končni cilj je seveda, da je cigaretnica zapolnjena z vsemi desetimi vtičniki, s čimer se kot cigaretnica samoukine in se preobrazi v osebno plaketo zmage nad kajenjem. Seveda je za popolno opustitev kajenja bistvenega pomena predvsem močna volja vsakega posameznika, a cigaretnica Quittr je s svojo funkcionalno in oblikovno zasnovo pripomoček, ki kadilcu pomaga ozavestiti njegove kadilske navade in ga uči samoomejevanja.

Cigaretnico Quittr je mogoče kupiti ekskluzivno z naročilom v spletni trgovini quittr.si. Cena cigaretnice v prednaročilu je 39,99 evra, v redni prodaji pa bo stala 75,00 evra.

Galerija: cigaretnica Quittr

Cigaretnica Quittr Odpri galerijo

Form Us With Love, FORGO FORGO: adijo, plastika! Tukaj je švedska revolucija na področju osebne nege! mascherina-face-id-1581941858393.png-- copy N59: kirurške maske, združljive s tehnologijo Face ID, so pravi hit! Bellevue Living - nova soseska v Ljubljani Bellevue Living: so to najlepša stanovanja v Ljubljani 4lhmQmarAfccHF1575988911 Luksuzne smuči Bomber x Bentley s 24-karatnim zlatom ·