Rad nosiš črno barvo: tako te vidijo drugi ljudje!
V zraku · buzz buzz

S črnimi oblačili dejansko ne morete zgrešiti. To je verjetno najbolj brezčasna barva, ki se poda vsaki obliki telesa in slogu osebe. A verjetno ne veste, da ta ima barva tudi svoj pomen?

Različne barve stimulirajo različne občutke v naših možganih in tudi način, na katerega se odzovemo na določene barve, pove veliko o naši osebnosti. Osebe, ki rade nosijo črna oblačila naj bi bile v očeh drugih ljudi videti kot močne, uspešne in nevrotične.

Črna barva je barva moči. Nošenje črne barve signalizira željo, da bi bili močni. Bodisi da želite zaščititi čustva drugih bodisi da zahtevate, da vas ljudje spoštujejo!

Takšne osebe naj bi bile zelo čustvene, a svojih čustev ne želijo pokazati. Z nošenjem črnih oblačil naj bi poskušali zaščititi svoja čustva, ker jim je domnevno čustvena stabilnost izjemno pomembna.

Osebe v črnem naj bi se tudi hitro navdušile nad stvarmi, to pa naj bi bil tudi razlog za njihovo anksioznost in manjko fokusa. S črno barvo naj bi želele prikazati, da imajo stvari v svojih rokah. Zanimivo je, da se ženske v črnem ne želijo izpostavljati, zato tudi nosijo oblačila v tej barvi, ki naj bi med drugim signalizirala prestiž. Tudi psihologija barv povezuje črno barvo s prestižem in močjo.

Črna barva oblačil simbolizira tudi resnost, zato osebe v črni barvi ljudje pogosto razumejo kot resne, ambiciozne in spoštovanja vredne. Ta barva pa govori tudi o samozadostnosti in samozavesti.


Jestival_WebRes-3 Jestival okusov in umetnosti 2018 KissesOnTheGo Imel bi kužka, a si neodločen? Te ilustracije ti bodo dale namig! 1993: Johnny Depp Kateri igralec je bil glavni zapeljivec tistega leta, ko ste se rodili? Na fotografiranju je naredila usodno napako ... in zdaj oglašuje vse možno na svetu Na fotografiranju je naredila usodno napako … in zdaj oglašuje vse možno na svetu · ·