Range Rover SV Coupe
Utrip mesta · mobilno

Land Rover zadnje čase rad eksperimentira in išče popolne niše, v katerih ni veliko kupcev. A so tam tisti, ki bodo za novega člana flote v sicer omejeni seriji pripravljeni plačati okroglih 240.000 evrov. Temu se reče ekskluzivnost na najvišji ravni.

Range Roverja poznamo po njegovi šarmantnosti in impozantni pojavi. Pri njem so pomembni centimetri, njutonmetri in drugi tehnični parametri. Na primer vstopni kot, s katerim lahko premaguje terenske ovire. A od danes vemo o njem še nekaj drugega. Da je svet Land Roverja in s tem Range Rover lahko še veliko bolj romantičen, kot smo si predstavljali.

Pri Range Roverju SV Coupe gre za omejeno serijo, ki jo bodo pripravljali v posebnem oddelku SVO Technical Center. Prav tem kjer pripravljajo tudi protokolarne Range Roverje, s katerimi se prevaža kraljica. Avto bo v celoti izdelan ročno, kot se za “posebneža” tudi spodobi.

Kupci si bodo kljub omejeni seriji lahko izbrali mnoge malenkosti in detajle, s katerimi bo Range Rover postal edinstven. Tovarna tako prvič ponuja nesramno “debela” in hkrati kakopak okrogla 23-palčna platišča. A seveda poleg vseh karoserijskih cukrčkov pravo veselje kupce čaka v sami notranjosti. Serijski so sedeži, ki so ogrevani in hlajeni ter hkrati električno nastavljivi – tako spredaj kot zadaj. Edinstven je tudi zvočni sistem s kar 23 zvočniki. Ne zaostaja pa niti tehnika pod samim motornim pokrovom, kjer je seveda ponujeno le najboljše. Tako bo kupcem na voljo kar 557 britanskih konjičev, ki bodo kupeja pognali do 100 v spodobnih 5 sekundah.

Land Rover je po kabrioletu Range Rover Evoque spet predstavil avtomobil, ki že na začetku obeta, da bo nekoč avtomobilska legenda. No, samo poglejte te boke.

Galerija slik: Range Rover SV Coupe

Range Rover SV CoupeOdpri galerijo
Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ 4-Türer Coupé Mercedes-Benz AMG GT 4: zavist serijsko BMW M8 Gran Cupe Reinkarnacija legendarnega BMW serije 8 bo Gran Coupe Toyota GR Supra Racing Concept Toyota GR Supra Racing Concept: rodila se je huda tekmovalna zverina Tuhura_03_gallery Oceanco Tuhura: 115 metrov prestiža in razkošja ·