Športni miti
Utrip mesta · šport

Poletje je čas, ko je poleg poležavanja na plaži naša najljubša aktivnost tudi vadba. Le kdo si namreč na plaži ne želi izgledati čimbolje?! Da špotno udejstvovanje ne bi bilo zaman, smo se lotili razbijanja nekaterih najpogostejših športnih mitov, ki nas ovirajo pri doseganju optimalnih rezultatov.

Enkrat za vselej smo opravili s športnimi miti in ločili športne neresnice, ki krožijo po internetu, od resnic, ki nas resnično pripeljejo do optimalnih rezultatov. Da se boste še to poletje na plaži samozavestno nastavljali sončnim žarkom, berite dalje …

Plavanje je odlična aktivnost za hujšanje

Ta trditev je resnična le, če se plavanja lotimo ‘zares’ in dnevno preplavamo vsaj nekaj dolžin. Optimalni rezultati se bodo pokazali, če bomo na dan plavali vsaj pol ure, petnajstminutno hlajenje v plitvini pa se na naši postavi žal ne bo poznalo.

S trebušnjaki se zagotovo znebimo maščobe na trebuhu

Trebušne mišice s trebušnjaki zagotovo utrdimo, za raven trebuh pa bomo morali storiti še marsikaj drugega. Za sanjski ‘six pack’ je potrebno paziti na prehrano in se posvečati predvsem kardio vadbi, ki topi maščobne obloge v telesu.

Če se ne znojimo, ne vadimo dovolj intenzivno

Z znojenjem se naše telo ohlaja, kar nikakor ne pomeni, da bi bilo povezano s tem, ali vadimo dovolj intenzivno. Če vadimo v hladnejšem prostoru, ali pa se enostavno ne znojimo toliko, kot povprečne osebe, se zna zgoditi, da naše telo kljub intenzivni vadbi nima potrebe po hlajenju.

Kakovosten trening in ‘muskelfiber’ hodita z roko v roki

Če nismo v kondiciji, obstaja možnost, da nas bo dan ali dva po vadbi bolelo celotno telo. Če bolečine po vadbi ne čutimo, to ne pomeni, da nismo vadili dovolj, ampak le, da smo vadbo opravili pravilno in da smo se po njej kavlitetno raztegnili. Pri vadbi ločimo tudi bolečino v mišicah in sklepih – ko začutimo slednjo, takoj prenehamo z vadbo, da se izognemo morebitnim poškodbam.

Kandidati za najlepši gol v sezoni 2014/2015 po mnenju UEFE. Med kandidati UEFE za gol leta v sezoni 2014/2015 tudi Messi in Ronaldo Katere teniške igralke najbolj kričijo na igrišču in kako glasne so? Katere tenisačice se najbolj derejo na igrišču in kako glasno je njihovo kričanje Na Nočni 10ki bo znova tudi Jure Košir. Nočna 10ka 2015 – že deveti nočni tek okoli Blejskega jezera Vittorio Brumotti je nazaj z novo serijo freestyle trikov na cestnem kolesu. Vittorio Brumotti udaril drugič: neverjetni freestyle triki s cestnim kolesom ·