ceremonial-south-pole-2
V zraku · buzz buzz

Na še vedno trajajočem potovanju je Google Street View do sedaj dokumentiral več kot 8.05 milijonov kilometrov sveta, to je več kot 50 držav na sedmih kontinentih, na svoji poti okoli sveta pa obiskal tudi najbolj južno celino.

Potem ko je pred nekaj tedni Google Street View kot 55. državo na svoj zemljevid dodal Slovenijo, je ekipa Street View-a pred kratkim obiskala tudi Antarktiko. To pa ni prva zanimiva destinacija, ki jo je Google dokumentiral. Na svoji poti so se namreč ustavili tudi na Galapaškem otočju, Velikem kanjonu ter celo obiskali nekaj najbolj znamenitih galerij in muzejev.

Antarktika je Zemljina najbolj južna celina in s 14 tisoč milijoni kvadratnimi kilometri, peti največji kontinent po območju. Kar 98% Antarktike prekriva led, ki v debelino meri vsaj 1.9 kilometra. V povprečju je to najbolj hladna, suha in vetrovna celina.

Google Street View je na Antarktiki obiskal najbolj slavne mejnike, kot je ceremonialni južni tečaj, ki je najjužnejša točka na Zemlji in jo obkroža dvanajst zastav držav, podpisnic sporazuma o Antarktiki. Druga velika naravna znamenitost je otok Half moon v obliki luninega krajca, na katerem biva kolonija pingvinov, dokumentirali so tudi Scott’s Hut, ki se nahaja na otoku Ross, 10-metrski teleskop ter Berg Field Center, kamor so raziskovalci prejemali svojo opremo.

Odpri galerijo

radio-dock-4_1024x1024 Retro je in – tudi v glasbi! Gordon Parks - Latin Quarter NY Newyorško nočno življenje iz veseljaških 50-ih _DSC2773 copy 2 Pop-up shop: Miss Vandelej + EB redesign Quensferry, Škotska. Ekstremna fotografinja Lucinda Grange na vrhu sveta · ·