Naslovka
V zraku · trend

Katere razstave se bo splačalo ogledati v letu 2014? Poglejte, kaj nam prinaša leto 2014 na področju umetnosti.

V National Portrait Gallery v Londonu si bomo lahko ogledali delo enega najbolj priznanih angleških fotografov Davida Baileya, ki bo na ogled od februarja do junija. V Serpentine gallery, pa se poleti odpre razstava Marine Abramović. Precej bližje, v Albertini na Dunaju, lahko še do 12.januarja ujamete Matissa in fauviste. Med 14. marcem in 29. junijem si lahko ogledamo razstavo z naslovom Med Dürerejem in Napoleonom. Za tem, med 13. februarjem in 18. majem bo na ogled razstava Erica Fischla, pomembnega ameriškega sodobnega slikarja in kiparja. Med 10.majem in 24. avgustom bo na vrsti fotografska razstava posvečena kultnemu režiserju Antonioniju. Med 28. majem in 14. septembrom si bomo imeli priložnost ogledati razstavo sodobnega ameriškega umetnika Alexa Catza. Med 3. septembrom in 6. januarjem 2015 bo na ogled retrospektiva avstrijskega umetnika Arnulfa Rainerja. Prav tako proti koncu leta, pa bo priložnost za ogled razstave katalonskega mojsta abstrakcije Mirója.
V razstavišču Bundeskunsthalle, v Bonnu, za leto 2014 napovedujejo veliko razstavo del slovitega ruskega suprematista Kazimirja Maleviča.

A. DurerOdpri galerijo

V madridskem Pradu bodo leto 2014 začeli z rimskimi boginjami jeze; Furije: Od Tiziana do Ribere, ki bodo na ogled od januarja do maja. Če se boste mudili v Parizu, je program tako bogat, da si boste lahko v vsakem obdobju ogledali več razstav najbolj priznanih umetnikov iz vsega sveta.Trenutno se odvija razstava fotografa Erwina Blumenfelda, francoskega kubista Braqua ter skupna razstava Fride Kahlo in Diega Rivere. Med najbolj zanimivimi razstavami je gotovo Renesana in sanje. Bosch, Veronese, el Greco v Musée de Luxembourg, ki je na ogled do 26. januarja. Velja še omeniti, da si bomo lahko v prvi tretjini prihodnjega leta ogledali velike razstave Goye, družine Breughel in Poliakoffa. Za ljubitelje sodobne umetnosti, pa bo morda zanimivo obiskati Art Basel, ki bo potekal od 19. do 22. junija.

kožarica in škaf zimska romantika Zimski glamping v Gozdih vilah Kozolec Kozolec – nov in unikaten večnamenski prostor v Ljubljani Plezalni center - Ljubljana Največji plezalni center z najvišjo umetno steno pri nas Skrinja polna zgodb Mariborska trgovinica z izdelki domače obrti · ·