Santa-Clarita-Diet-drew-Barrymore
Utrip mesta · zdravje & lepota

Če ste se to jutro zbudili popolnoma sveži in pripravljeni na nov dan – čestitamo! Očitno vam je uspelo doseči neko zmernost, nirvano, o kateri večina le sanja. Če pa ste po naključju posegli po nezdravih prigrizkih in obilnih obrokih, potem se verjetno že veselite razstrupljanja telesa po praznikih. In očitno obstaja sestavina, ki vam pri tem lahko odlično pomaga.

Videti je, da je sladki krompir tista sestavina, ki vam bo pomagala pri poprazničnem razstrupljanju telesa. Pa ne bodite preveč navdušeni. Ne govorimo o zlatem, hrustljavo pečenem sladkem krompirju iz pečice ali pa kremastem pireju. Tisto, kar naj bi pomagalo pri razstrupljanju, je namreč ostanek vode, v kateri kuhamo sladki krompir.

PREBERITE ŠE: Koliko časa boste potrebovali, da se znebite odvečnih kilogramov, nabranih za božične praznike?

Japonski raziskovalci so namreč našli beljakovine (peptide sladkega krompirja), ki ostanejo v vodi po tem, ko smo v njej prevreli sladki krompir. Potem ko so bile miši 28 dni na dieti z maščobami in zraven pile vodo sladkega krompirja, so imele bistveno manjšo težo, nižjo raven holesterola in nižje ravni leptina (hormon, ki uravnava lakoto in občutek sitosti). Znanstveniki so zelo optimistični, da bo dieta enako delovala tudi pri ljudeh.

Odvečni kilogrami nabrani za Božič Koliko časa boste potrebovali, da se znebite odvečnih kilogramov, nabranih za božične praznike? naslovna Nagradna igra: podarjamo celovito oskrbo vida v Optiki Krstič itstyle make up slovenija ItStyle: profesionalna ličila zdaj tudi v Sloveniji shutterstock_623804987 Najlepši ljudje so rojeni prav v tem astrološkem znamenju! · · · · ·