Test z rdečo piko
V zraku · buzz buzz

V Indiji rdeča pika na čelu prinašala srečo, na Japonskem je rdeča pika oz. krog simbol sonca, na spletu je rdeča pika trenutno optična prevara številka ena, ki bega številne ljudi. V njej se namreč skriva podoba. Jo prepoznate?

Rdeča pika je še ena v seriji spletnih optičnih prevar, ki je obnorela splet. Test je preprost. Poglejte v rdečo piko in ugotovite, ali v njej kaj vidite (tu se ustavite z branjem, če želite sami ugotoviti, kaj rdeča pika skriva, celotno iluzijo pa vam izdamo v nadaljevanju).

PREBERITE ŠE: Optična prevara, ki razdvaja splet: vidite sliko ali ne?

Ljudje so pri poizkusu različno uspešni. Nekateri vidijo zgolj in samo rdečo piko na beli podlagi. Drugi v njej vidijo obris konja, tretji pa vidijo konja z grivo in sedalom, ki stoji v travi, kar je dejansko celotna slika, ki se skriva znotraj rdečega kroga. Kaj pa v rdeči piki vidite vi?

Kaj so Steve Jobs, Bill Gates in drugi uspešneži počeli do 25. leta? Kaj so Steve Jobs, Bill Gates in drugi uspešneži počeli do 25. leta? Tako so izgledale fitnes naprave 130 let nazaj! Takšne so bile prve fitnes naprave na svetu! Champagne Gun - ultimativno orožje za zabave Champagne Gun – vodna pištola za steklenico šampanjca Razglednice lepotic iz pozabljenega obdobja Razglednice lepotic iz pozabljenega obdobja