foto: Piqant photography
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Kaj se zgodi, ko se prepoznavni aromi Cockte dodajo mehurčki, rezina grenivke in ščepec kinina? Nastane nov okus, nova oblika, novo ime. Popolno harmoniziranana, navdušujoča kombinacija, če ga zmešate z džinom. Tradicija in nov svet. Tonik, ki ni klasični tonik – to je ekskluzivni Black Tonic.

Če želite presenetiti svoje prijatelje, potem jim ob naslednjem obisku ponudite črni džin tonik. Koktajl je izredno preprost za pripravo, osvežilen, predvsem pa zelo trendovski.

Sestavine za popoln Black gin tonic:

Priprava koktajla Black gin tonic

Najprej z dlanjo povaljajte limeto po deski za rezanje, zaradi česar boste lažje iztisnili sok. Nato limeto prerežite po dolgem. Z ravnima deloma jo postavite na desko in vsako po dolgem prerežite na štiri dele. Tako boste dobili 8 kosov za idealno stiskanje. Vzemite enega izmed kosov limete in iztisnite sok na dno kozarca. Preostanek vrzite v kozarec.

Nato vzemite steklenico gina in štejte do pet, medtem ko vlivate. S tem bi morali natočiti 50 ml gina. Če ne zaupate svojim barmanskim sposobnostim, gin nalijte z merico. Nato kozarec do vrha napolnite z ledom. Tedaj odprite stekleničko Black tonica (in nič prej) ter prilijte ginu 100 ml tonika. Ko se mehurčki umirijo, z dolgo žlico premešajte pijačo.

Večer, ko je grenko postalo sladko, ali rojstvo legende

Podjetje Droga Kolinska, d. d., članica skupine Atlantic Grupe je poskrbela za uverturo v začetek prodaje novega Black Tonica. Za skrivnostnimi zidovi nekdanje pražarne kave smo odkrili prijetno kavarno, za ta večer spremenjeno v čisto pravi nočni klub. Skozi vrhunski dogodek nas je peljala prelestna Ula Furlan, za popestritev pa je poleg glasbene podlage poskrbela še odlična pevka Maja Založnik in plesalke na svili. Povabljeni gostje so pokušali kreacije izkušenih barmanov, lahko pa so z zvezdo večera – Black Tonicom – tudi sami sodelovali v ustvarjanju koktejlov v atraktivnem laboratoriju. Morda pa smo bili priča rojstvu nove urbane in legendarne blagovne znamke, kar se za temi zidovi ne bi zgodilo prvič.

Odpri galerijo
shutterstock_636538316 5 preprostih receptov z Nutello, ki jih moraš preizkusiti! PicMonkey Collage RECEPT: Izjemna čokoladna torta brez pečenja s tremi vrstami čokolade Screen Shot 2017-09-19 at 11.55.34 copy Zajtrk Gordona Ramsayja, ki je obnorel internet shutterstock_517834927 To so najpopularnejši koktajli 2017 – Hugo, Mojito, Gin tonic, Aperol spritz · ·