Kaki pita
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Ste vedeli, da kaki raste na drevesu, ki spada v družino dreves Diospyros, kar v stari grščini pomeni “sadež bogov”? Tako je, oranžni sadež, ki ga je jeseni v izobilju, premore ogromno mineralov, vitaminov in antioksidantov, zaradi česar so ga cenili že v starih časih in zaradi česar si ga to jesen privoščite na vse možne načine. Eden izmed najbolj slastnih bo vsekakor kakijeva pita, ob kateri bi si prste oblizovali tudi bogovi. Tukaj je recept za božansko dobro kakijevo pito …

Kaki je jesenski sadež, ki zaradi visoke vsebnosti vitaminov, mineralov, antioksidantov in vlaknin, ki jih naše telo potrebuje za optimalno delovanje, velja za pravo superživilo. Ker premore ogromno vitaminov C in A, lahko z njegovo pomočjo izboljšamo videz polti in si okrepimo imunski sistem ravno v času, ko je večja verjetnost za prehlad ali dva. Da bodo kakiji vam in vašim gostom še bolj teknili, iz njih pripravite slastno kakijevo pito.

Recept za božansko dobro kakijevo pito:

Sestavine za božansko dobro kakijevo pito
Za testo:

  • 1 veliko jajce
  • 50 g sladkorja v prahu
  • naribana limonina lupinica
  • 100 g masla
  • 150 g moke
  • 1 vrečka vaniljevega sladkorja
  • 1 ščepec pecilnega praška

Za nadev:

  • 550 g zelo zrelih kakijev
  • 60 g sladkorja
  • 2 vrečki vaniljevega sladkorja
  • 80 g drobtin
  • 50 g ostre moke
  • 10 g masla za pekač

Navodila za pripravo božansko dobre kakijeve pite
Pečico predhodno ogrejemo na 190 stopinj. V večji posodi zmešamo jajce, sladkor, maslo in naribano limonino lupinico. V drugi skledi zmešamo moko, vaniljev sladkor in pecilni prašek ter zmes dodamo prvi mešanici. Vse sestavine zgnetemo v testo, hlebček zavijemo v prozorno folijo za živila in zvitek za pol ure postavimo na hladno.

Kakije operemo, odstranimo jim pecelj in koščice ter jih narežemo na majhne kose. Koščke damo v večjo skledo in jih posujemo s sladkorjem, vaniljevim sladkorjem, drobtinami in moko.

PREBERITE ŠE: Recept: božanski čokoladni mousse iz le dveh sestavin!

Okrogel pekač za pite izdatno namastimo. Ohlajeno testo razvaljamo in z njim obložimo dno namaščenega pekača. Testo prekrijemo s kakijevim nadevom in pito položimo v pečico. Pečemo približno pol ure. Dober tek!

Kaki Recept: slastna kakijeva krema s smetano brez peke Martinova pojedina Recept: tradicionalna martinova pojedina shutterstock_775011955 To je recept za najboljše kuhano vino Čokoladni mousse Recept: božanski čokoladni mousse iz le dveh sestavin! ·