Recept - brazilski sirovi kruhki
Utrip mesta · kulinarika · recepti

V čast poletnih olimpijskih iger Rio 2016 smo izbrskali recept zelo priljubljene brazilske jedi. Pão de Queijo ali brazilski sirovi kruhki so slasten in hitro pripravljen slani prigrizek, ki je kot nalašč za ob prenosih tekmovanj na ”malih” zaslonih.

Brazilci od uličnih prigrizkov prisegajo na piščančje ocvrtke in sirove kruhke. Zakaj so brazilski sirovi kruhki (Pão de Queijo) tako zelo priljubljeni, vam bo postalo kristalno jasno, ko vam izdamo preprost recept zanje. Pozabite na čips, bobi palčke in smokije, ta hitro pripravljeni prigrizek je slani prigrizek št. 1 v času poletnih olimpijskih iger Rio 2016.

PREBERITE ŠE: Recept: koktajli s konopljo

Brazilski sirovi kruhki so pripravljeni v nekaj minutah in so tako slastni, da bodo z mize izginili hitreje kot Usain Bolt preteče 100 metrov! Brazilci jih jedo ob različnih priložnostih in od zdaj naprej jih boste tudi vi!

Recept za brazilske sirove kruhke:

Sestavine za brazilske sirove kruhke:

  • 1 jajce
  • 0,5 dcl olivnega olja
  • 1 dcl mleka
  • 170 g tapioke
  • 70 g parmezana
  • 1 čajna žlička soli

Postopek priprave brazilskih sirovih kruhkov:
Pečico nastavimo na 200 stopinj Celzija. Naštete sestavine v mešalniku dobro zmešamo in z dobljeno maso napolnimo pekač za mini muffine. V pečici jih pečemo od 15 do 20 minut, dokler ne porjavijo in postanejo rahli. Po pretečenem času jih še nekaj časa pustimo v pekaču, nato jih previdno odstranimo. Pa dober tek!

Recept za sladoledni sendvič s čokolado. Recept: sladoledni sendvič s čokolado za angelčke Recepti za domačo marmelado Najboljši recepti za domačo marmelado Kotajl s konopljo Recept: koktajli s konopljo Recept za marelično pito Recept: nesramno dobra marelična pita · · · ·