fbpx

Recept: rjavčki Katharine Hepburn

Recept za brownije Katharine Hepburn

Uganite, kateri recept bomo predstavili tokrat. Recept za rjavčke (ang. brownieje) Katharine Hepburn, slovite ameriške igralke, ki jo med drugim poznamo po vlogi v filmu Ugani, kdo pride na večerjo (Guess Who's Coming to Dinner). Na spletu obstaja prek tri tisoč receptov za rjavčke, a verjetno ga po receptu legendarne igralke še niste delali. Sploh ne veste, kaj ste zamujali!

Rjavčki so povsem enostavni za pripravo in se vam težko ponesrečijo. Težko komu tudi niso všeč. Sploh če imajo še zanimivo ozadje, kot ga imajo tisti Katharine Hepburn. Recept je pred dobrimi 25 leti znamenita igralka, ki je še vedno rekorderka po številu oskarjev (štiri), bojda izdala kolumnistki Liz Smith, ki ga je tudi objavila. Od takrat se njegova priljubljenost samo še stopnjuje, in to z razlogom. Recept za edinstveno mešanico med tortico in piškoti je namreč fenomenalen.

PREBERITE ŠE: Recept: pustni krofi z Nutello

Browniji Katharine Hepburn so preprosti in prefinjeni kot nekdanja igralka.
Browniji Katharine Hepburn so preprosti in prefinjeni kot nekdanja igralka.

Recept za rjavčke Katharine Hepburn:

Sestavine za rjavčke Katharine Hepburn:

  • 120 g masla
  • 60 g kakava v prahu (nesladkanega)
  • 40 g moke
  • 2 jajci
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 200 g sladkorja
  • ščepec soli
  • pest orehovih jedrc

Postopek priprave rjavčkov Katharine Hepburn:
Na blagem ognju v kozici počasi stopimo maslo in kakav. Med segrevanjem sestavini nekajkrat dobro premešamo, in ko nastane gladka masa, jo odstavimo. Pustimo, da se malo ohladi, potem pa jo zlijemo v večjo skledo in vanjo postopoma in posebej vmešamo obe jajci. Nato dodamo vaniljevo aromo. V drugi skledi zmešamo moko, sladkor, sol in orehova jedrca (orehe prej grobo nasekljamo) ter pretresemo v posodo s kakavovo maso. Mešamo toliko časa, da postaneta eno. Namastimo pekač in vam vlijemo maso. Pekač vstavimo v pečico, ki smo jo segreli na 170 stopinj Celzija, in pečemo med 30 in 35 minutami. Rjavčki so gotovi, ko se testo po vrhu zapeče, znotraj pa so še mokri in mehki. Ohlajene narežemo na poljubno velike kose in postrežemo. Pa dober tek!

Videorecept za rjavčke Katharine Hepburn:

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.