487652643
Utrip mesta · kulinarika

Recept za nacionalno brazilsko alkoholno pijačo iz limete in cachaçe, s katero se bomo hladili med ogledom dvajsetega Svetovnega prvenstva v nogometu.

Za vse, ki se sprašujete, kaj je to Caipirinha, naj vam povemo, da je to izjemen koktejl, podoben okusnemu Daquiriju (rum, sladkor in limeta). Vendarle pri pripravi prave Capirinhe uporabimo brazilski liker z zabavnim imenom cachaça. Liker je v kombinaciji z limetami, sladkorjem in ledenimi kockami enostavno popolna poletna pijača.

Sestavine:

  • 1 limeta
  • 3 čajne žličke rjavega sladkorja
  • led
  • 0,5 dl Cachaçe

Priprava

Limeto narežemo na kose, ki jih stresemo v kozarec in čeznje postresemo 3 žličke rjavega sladkorja. Vse skupaj dobro premečkamo, da limeta spusti ves svoj sok. Kozarec napolnemo z zdrobljenim ledom in čez nalijemo cachaço. Premešamo s slamico in postrežemo.

Foto: Simpljejest Pri Simpl je jest, zapeljejo z ljubeznivo kulinariko z dežele Foto: Magnum Sladoled z modnim podpisom Dolce & Gabbana unionski vrt1 cmyk Restavracija in kavarna Unionski vrt vabita v senco stoletnih kostanjev cover-kava-ultimativna-kava Kako nastane popolna skodelica kave? · · · ·