Recept: Cheesecake z vročo čokolado, ki ga v pripraviš v 20 minutah.
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Med hladnim časom in prazniki se resnično ne moremo naveličati toplega kakava. In zakaj ga ne bi spravili tudi v sladico? Kremast sir, smetana in marshmallow penice v kombinaciji s kakavom vam bodo dali občutek, kot da pijete najbolj okusen napitek na svetu. Le da zanj potrebujete tudi vilice in krožnik.

Zakaj bi pripravljali tradicionalni cheesecake, če lahko vanj spravimo tudi kakav, ki bo v vašo kuhinjo privabil zimske vonjave. 20 minut časa vam bo vzel, pa še ne vključuje peke. Razloga, da ga ne bi pripravili, preprosto NI. Hitro v kuhinjo!

SESTAVINE:

  • 360 g smetane
  • 340 g kremastega sira
  • marshmallow penice
  • 100 g sladkorja
  • smetana za serviranje
  • 2 pakiranji mešanice za vročo čokolado

PRIPRAVA:

Z mešalnikom stepite smetano. Ko nastane trda masa, v njo dodajte kremasti sir in sladkor. Vse sestavine dobro premešajte, da nastane gladka zmes. V njo dodajte mešanici za vročo čokolado in marshmallow penice. Sestavine ponovno zmešajte in jih prelijte po že pripravljeni skorji (150 g graham krekerjev, 75 g masla in 65 g sladkorja zmešajte in maso (s pritiski) razporedite po pekaču).

Po vrhu sladice razporedite marshmallow penice. Kolač pokrijte s plastično folijo in počakajte, da se v hladilniku strdi. Postrezite ga s stepeno smetano, po njem pa tudi posujte mešanico za vročo čokolado.


pijana vroca cokolada Recept: Dirty Snowman, ‘pijana’ vroča čokolada shutterstock_668516281 (1) Recept: božanska kremna vroča čokolada s pudingom shutterstock_507354388 Recept: preprosta kakijeva marmelada, pripravljena v pol ure 3da00894ac961f9baf234100f8465163 Recept: kremast in sanjski veganski cheesecake, ki te bo popolnoma obnorel · · · · · · · ·