Recept za čokoladnč kroglo presenečenja
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Iščete atraktivno sladico? Potem je recept za čokoladno kroglo presenečenja, ki v notranjosti skriva presenečenje (sladoled), kot nalašč za vas. Na prvi pogled gre za povsem običajno sladico, a ko jo oblije vroča karamela in se čokolada začne topiti, se v njej razkrije sladoled!

Čokoladna krogla presenečenja, ki pod čokolado skriva sladoled, bo hitro postala vaša najljubša sladica. Gre za odraslo, ali bolje, hedonistično različico jajčka Kinder. Njen avtor, chef Byron Talbott, je navdih za to edinstveno sladico našel v kremnem sladoledu s sadjem. A na prvi pogled bi dejali, da je vse prej kot to. Ko pa jo oblijemo z vročo karamelo, se razgali njena notranjost, v kateri se skriva sladoled. Je to najboljša sladica vseh časov? Vsekakor spada v ožji krog favoritinj!

PREBERITE ŠE: Recept: Japonski sufle, ki je obnorel svet

Recept za čokoladno kroglo presenečenja s sladoledom:

Sestavine za čokoladno kroglo presenečenja s sladoledom:

  • čokolada za peko (čokoladne kapljice)
  • sladoled (po želji)
  • karamela
  • sadje (po želji)
  • orehi/lešniki (po želji)

Priprava čokoladne krogle presenečenja s sladoledom:
Najprej na vodni pari stopimo čokolado in potem dodamo nekaj ekstra (čokoladnih) kapljic, da znižamo temperaturo. V nadaljevanju potrebujemo okrogel kalup. V eno polovico vlijemo čokolado, kalup zapremo in ga toliko časa nežno obračamo, da se čokolada enakomerno razporedi po steni. Modelček nato za 30 minut postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi. Vmes na nekaj minut kalup obračamo. Ohlajeno čokolado nato postavimo na segret obrnjen podstavek, da se naredi luknja. A kaj bi vam razlagali, ko pa vam lahko chef Byron Talbott to pokaže.

Pita iz hamburgerja Recept: pita iz hamburgerja – pita, da te kap! nutella Recept: Nutella cheesecake brez peke 10285736_1697375453848430_6401597388527448019_o Recept: toast z medom, jagodičevjem in … sladoledom Recept za čokolado Recept: domača čokolada za prste oblizniti · · · · ·