shutterstock_134030735
Utrip mesta · kulinarika · recepti

To je nedvomno najbolj preprosta čokoladna torta, ki ste jo kadarkoli naredili. Ne samo, da nima moke, ampak jo pripravite iz samo treh sestavin! V nadaljevanju si preberite, kako se pripravi čokoladna torta brez moke iz treh sestavin.

Želite pripraviti lahko čokoladno torto? Potem dovolite, da vam razkrijemo recept, kjer je čokoladna torta brez moke, hkrati pa jo pripravite le iz treh sestavin.

Sestavine

  • 175 gramov temne čokolade
  • 7 jajc
  • 140 gramov masla

Priprava

Pečico segrejte na 130 stopinj Celzija. Pekač za torto obložite s paprijem za peko. Čokolado razlomite na manjše koščke in jo stopite na pari, ko se stopi, vmešajte na kocke narezano maslo. Mešajte dokler se vse ne stopi. Rumenjake penasto umešajte in jih počasi ter nežno vmešajte v ohlajeno zmes čokolade in masla.
V drugi posodi naredite čvrst sneg iz beljakov in ga žlico po žlico dodajte masi iz jajc, čokolade in masla. Mešajte počasi, da nastane kompaktna masa. Izljite jo v pekač in pokrijte s folijo. Pekač vstavite v večji pekač in ga napolnite z vročo vodo, ki naj sega do polovice tortnega pekača. Pecite okoli 25 minut, da robovi dobijo skorjico, sredica pa ostane mehka. Pustite. da se ohladi in po želji okrasite z jagodičevjem. Pa sladek dober tek.


shutterstock_1160031550 To ni navaden smuti: zakaj je pol sveta ponorelo za zajtrkom v kozarcu? shutterstock_764203990 (1) Recept: super bananin cheesecake, narejen v 20 minutah shutterstock_90602482 Recept: piškoti z Nutello iz samo treh sestavin shutterstock_493248073 Domače energijske kroglice, ki preprečujejo željo po sladkem in zmanjšujejo lakoto · · ·