Čokoladne bobi palčke
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Se ne morete odločiti med slanim in sladkim prigrizkom? Zakaj bi se morali na račun enega odpovedati drugemu, ko pa imate lahko oboje v enem: čokoladne bobi palčke! Preprost recept zanje vam izdamo v nadaljevanju.

Tudi ti ne moraš nehati jesti bobi palčke, ko jih enkrat začneš? Zdaj imamo zate še boljši prigrizek! Čokoladne bobi palčke. Okusen in preprost prigrizek, ki se ”poda” k številnim priložnostim.

PREBERITE ŠE: Recept: imeniten božični puding, poslastica za oči in usta

Recept za čokoladne bobi palčke:

Sestavine za čokoladne bobi palčke:

  • 1 vrečka (nesoljenih) bobi palčk
  • 250 g jedilne čokolade
  • 40 g masla
  • 70 g nesoljenih praženih arašidov/lešnikov

Priprava čokoladnih bobi palčk:
Najprej razlomimo čokolado in na drobno sesekljamo arašide. Nato pripravimo vodno kopel za topljenje čokolade. V posodo stresemo nalomljeno čokolado in maslo ter mešamo toliko časa, da se čokolada povsem stopi. Na krožnik stresemo sesekljane arašide, potem odstavimo posodo s stopljeno čokolado in vanjo pomakamo bobi palčke, vsako pa potem povaljamo še v arašidih. Počakamo 10 minut, da se čokolada nekoliko ohladi, nato pa palčko še enkrat pomočimo v čokolado in spet počakamo, da se strdi. Pa dober tek!


Vroča čokolada na palčki Recept: vroča čokolada na palčki Tradicionalni angleški božični puding Recept: imeniten božični puding, poslastica za oči in usta Umešana jajca kot jih še niste jedli! Recept: kako izboljšati umešana jajca, da bodo kot v hotelu Rigatoni pita Recept: rigatoni pita – testenine malce drugače · · ·