shutterstock_1385926577
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Čokoladne kokosove kocke so odlična sladica za vse priložnosti – enostavno jih je pripraviti, za te pa boste rabili le 4 sestavine.

Le kdo se lahko upre slastni kombinaciji kokosa in čokolade? Okus nas spominja na poletje, s temi kockami pa ne le, da se bomo posladkali, ampak bo to sladkanje tudi nekoliko bolj zdravo. Gre namreč za čokoladne kokosove kocke, ki ne vsebujejo jajc in mleka, primerne pa so tudi za vegane.

Sestavine

  • 4 skodelice mletega kokosa
  • 1/2 skodelice kokosove kreme
  • 1/3 skodelice javorjevega sirupa
  • ščepec soli
  • 1 in 1/2 skodelice jedilne čokolade
  • 1/3 skodelice kokosove kreme

Priprava

V mešalnik (blender) dajte mleti kokos, pol skodelice kokosove kreme, javorjev sirup in ščepec soli. Miksajte tako dolgo, da nastane homogena zmes. Dobljeno maso preložite na pekač, obložen s papirjem za peko in postavite v zamrzovalnik za 30 minut. Jedilno čokolado pomešajte s kokosovo kremo in postavite v mikrovalano pečico, da se čokolada stopi (ali pa jo stopite nad paro). Čokoladno zmes premešajte in jo premažite preko kokosovega “testa”, ki ste ga prej postavili v zamrzovalnik. Posipajte s kokosom v prahu. Pecivo pustite za 1 uro v zamrzovalniku, nato ga narežite na kocke in postrezite. Pa sladek dober tek!


shutterstock_182585408 Palačinke, ki se jih boš zapomnil: 2 sestavini, ki zagotavljata superkremasti užitek shutterstock_1299293005 Smuti torta brez pečenja, jajc in mleka: okusna poslastica z malo kalorijami shutterstock_192018596 Koktajl Tiramisu: koktajl, ki ima okus po tej božanski sladici shutterstock_200179517 Hitro pripravljena poslastica: torta z belo čokolado in jagodami brez pečenja · · · ·