Čokoladni mousse
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Da, prav ste prebrali, recept za čokoladni mousse iz ene sestavine obstaja! Za pripravo te rahle čokoladne sladice, ki je ne boste mogli prehvaliti, ne potrebujete ničesar drugega kot temno čokolado. Preverite, kako lahko uberete bližnjico do priprave te pregrešno dobre sladice in preskočite sicer zapleten postopek priprave moussa.

Recept za čokoladi mousse iz ene sestavine je preprost, da bolj ne bi mogel biti. Za pripravo ne potrebujete nikakršnega kuharskega (pred)znanja, ne smetane, masla, jajc, sladkorja in ostalih dodatkov. Le slabih 300 gramov kakovostne temne čokolade in nekaj vode. Kot pripomočke potrebujete še dve skledi za mešanje različnih velikosti, srednje velik lonec in (ročni) mešalnik.

PREBERITE ŠE: Recept: torta nutella iz le treh sestavin, vredna greha!

Preproste recepte ljubimo skoraj tako kot čokoladne sladice. Čokoladni mousse iz ene sestavine vam da oboje.

Recept za čokoladni mousse iz ene sestavine:

Sestavine za čokoladni mousse iz ene sestavine:

  • 270 g temne čokolade

Postopek priprave čokoladnega moussa iz ene sestavine:
Pri kuhi velja zlato pravilo, da čokolade ne smemo mešati z vodo, zato jo stopimo v vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici, sicer otrdi in postane zrnasta. V našem primeru se na to pravilo požvižgamo. Čokolado stresemo v posodo z mrzlo vodo, ki je mora biti toliko, da prekrije čokolado. Med segrevanjem z vodo postaneta eno. Počakate, da se masa nekoliko ohladi, a ne smete čakate predolgo, saj se sicer strdi. Maso nato zlijete v posodo za mešanje, ki jo postavite v večjo posodo, napolnjeno z ledeno vodo (ali vodo z ledom), in začnete stepati (ročno ali z električnim mešalnikom). In stepate in stepate.

Bodite vztrajni, kajti na koncu boste bogati poplačani. Čokoladni mousse iz le ene sestavine je namreč tako dober in rahel kot vsak ”pravi”, ki pa zahteva precej več sestavin, potrpljenja in kuharskega znanja.

Postopek priprave čokoladnega moussa iz ene sestavine v sliki:

https://youtu.be/kUhFFY7MXRw

Recept za sarme Recept: sarma iz kislega zelja Recept gužvara (srbska gibanica) Recept: gužvara ali srbska gibanica Recept za joto za začetnike Recept: jota za začetnike shutterstock_381593071 Recept: božanska torta nutella iz le treh sestavin · · ·