ČOKOLADNI PUDING S KAVO IN AVOKADOM
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Če iščete bolj zdravo, a še vedno okusa polno in kremasto različico čokoladnega pudinga, potem berite dalje. Pripravili smo namreč recept za čokoladni puding s kavo in avokadom, ki je poln antioksidantov. S tem ste na dobri poti, da letos svoje novoletne zaobljube tudi izpolnite.

V tem okusnem čokoladnem pudingu se skrivajo še kava, kokosovo mleko in avokado. Kava poudari okus čokolade, hkrati pa poveča število antioksidantov. Prav tako je skoraj brez kalorij. Kokosovo mleko poskrbi za prijetno aromo, prav tako avokado. Oba pa kar ‘pokata’ od zdravih maščob.

PREBERITE ŠE: Recept: puhaste presne palačinke iz zgolj ene sestavine

Sestavine – čokoladni puding s kavo in avokadom:

  • 115 gramov temne nesladkane čokolade
  • 200 mililitrov kokosovega mleka
  • 1 srednje velik zrel avokado
  • 1 žlica instant kave ali espressa
  • ¼ skodelice vroče vode

Postopek priprave čokoladnega pudinga s kavo in avokadom:

Čokolado stopite v mikrovalovni pečici, da se zmehča. Ne stopite je preveč! Kavo zmešajte z vročo vodo, da se popolnoma raztopi. V multipraktiku, z električnim mešalnikom ali z metlico med seboj dobro pomešajte vse sestavine. Če je masa preveč gosta, lahko dodate žlico ali dve vode. Puding prelijte v posodice. Postrezite hladno. V hladilniku ga lahko hranite nekaj dni. Pa dober tek!

Sirovi zvitki Recept: sirovi zvitki za pomakanje Sirovi kozarčki za vino Recept: sirovi kozarčki za vino – recept, ki razdvaja Žele bonboni z vodko Recept: alkoholni gumijasti medvedki z vodko palačinke z nutello in arašidovim maslom Recept: božanske palačinke, nadevane z Nutello in arašidovim maslom · · · · · · ·