Recept - čokoladni "souffle"
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Preizkusimo recept za čokoladni “souffle” in se posladkajmo z najbolj romantično francosko sladico z zapečeno skorjico in slastno tekočo sredico.

Recept za slastno francosko sladico – čokoladni “souffle” je preprost in nam za pripravo ne bo vzel veliko časa.

Recept za čokoladni souffle

Sestavine za čokoladni “souffle”:

  • 2 jajci
  • 25 g vanilijevega sladkorja v prahu
  • 20 g bele moke
  • 80 g temne čokolade
  • 70 g zmehčanega masla
  • 1 žlica kakava v prahu
  • maslo in naribana čokolada za pripravo skodelic
  • sveže maline
  • vanilijev sladoled

Postopek za čokoladni “souffle”:

Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Z maslom namastimo keramični posodici za peko “souffleja” in potresemo z naribano čokolado. Posodici nato postavimo v hladilnik. Nad parno kopeljo v posodici stopimo maslo in nadrobljeno pravo čokolado. Stopljena temeljito premešamo, da dobimo enotno zmes in nato odstavimo. V večjo skledo damo jajci in vanilijev sladkor v prahu. Penasto umešamo in dodamo moko, ki jo izjemno previdno in počasi umešamo v zmes. Zmesi nato dodamo ohlajeno stopljeno čokolado. Maso vlijemo v ohlajeni posodici za “souffle” in postavimo v ogreto pečico. Čokoladni “souffle” pečemo približno 10 minut. Lepo narasla čokoladna “souffleja” vzamemo iz pečice in še vroča prevrnemo na servirna krožnika ter potresemo s kakavom v prahu. Postrežemo s kepico vanilijevega sladoleda in svežimi malinami.

Cup of ginger tea with honey and lemon Recept: Ingverjev čaj – najbolj zdravilen čaj PicMonkey Collage Recepti: 8 DIY različic naših najljubših kosmičev italian food - spaghetti with tomato sauce Recepti: Preproste omake za testenine emona Kuharska delavnica – Okus po Emoni · · ·