Recept - cimetove zvezdice
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Kako vemo, da je december in praznični čas? Ko v kuhinji zadiši po cimetu! Cimetove zvezdice so krhko božično pecivo, ki praznično mizo popestrijo tako z videzom kot okusom. So eni od tistih piškotov, za katere se vam ni bati, da bi postali trdi, saj gredo vedno kot za med.

Skoraj nič v decembru ne pričara prazničnega vzdušja, topline in domačnosti kot vonj po cimetu. Cimetove zvezdice so tako kot kuhano vino tipičen predstavnik decembra. Ti sladki piškoti so vsaj tako dobri, kot so lepi, zato ne smejo manjkati na nobeni praznični mizi.

PREBERITE ŠE: Recept: hrustljavi arašidovi piškoti

V nadaljevanju vam predstavljamo recept za hrustljave piškote s cimetom in belo glazuro.

Recept – cimetove zvezdice/cimetovi piškoti:

Sestavine – cimetove zvezdice/piškoti:

  • 500 g zmletih mandljev
  • 5 beljakov
  • 480 g sladkorja v prahu
  • 2 žlički mletega cimeta

Postopek priprave cimetovih zvezdic/piškotov:
Iz beljakov stepemo sneg. Ko ni še povsem čvrst, enakomerno dodajamo 450 gramov sladkorja. Stepamo 10 minut, da nastane čvrst sneg. Zmešamo cimet in mandlje, vmešamo v sneg in postavimo v hladilnik za približno eno uro. Pred tem damo pet žlice le-tega v hladilnik posebej. Pripravimo dva peki papirja. Enega posujemo s preostalim sladkorjem in nanj nadevamo maso, ki jo prekrijemo z drugim peki papirjem. Razvaljamo na približno en centimeter debeline. Odstranimo papir in z modelčkom ali ročno izrežemo zvezdice. Te preložimo na pekač, obložen s peki papirjem, in premažemo s prihranjenim snegom. Pustimo, da se masa vsaj dve uri suši na zraku. Piškote pečemo 10 minut pri temperaturi 160 stopinj Celzija. Ko se nekoliko ohladijo, jih prestavimo na rešetke, da se ohladijo do konca. Postrežemo. Pa veselo sladkanje!


Recept - arašidovi piškoti Recept: hrustljavi arašidovi piškoti Recept - domače bobi palčke Recept: domače bobi palčke shutterstock_518413465 Recept: kako pripravimo popolni gin & tonic? Recept: čokoladna tortica iz vroče čokolade v skodelici, ki vam bo vzela le 2 minuti Recept: čokoladna tortica iz vroče čokolade v skodelici, ki vam bo vzela le 2 minuti · · · · · · · · ·