Recept za borovničevo marmelado
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Domača borovničeva marmelada je ena najboljših sadnim marmelad sploh. Ne le, ker je sočna in polnega okusa, pač pa tudi, ker je zdrava. Borovnice namreč uvrščamo med naravno funkcionalno hrano, kar pomeni, da so njeni pozitivni učinki na naše zdravje znanstveno dokazani. Vsebujejo kar petkrat več antioksidantov kot jabolka, korenček ali bučke! Zdravo in okusno! Obstaja še boljša kombinacija?

Domača borovničeva marmelada nas lahko spremlja skozi vso leto. Prileže se na kruhu z maslom, kot nadev za palačinke, v pecivu, …

Borovnice so dobre za kosti, postavo, kožo in možgane. Zdaj se nabiranje ne zdi več tako dolgočasno in nebodigatreba opravilo, kajne?

PREBERITE ŠE: Recept: domača marelična marmelada brez želatine

Recept za domačo borovničevo marmelado:

Sestavine za domačo borovničevo marmelado:

  • 1 kg borovnic
  • 700-800 g sladkorja (lahko je tudi rjavi trsni sladkor, med, javorjev sirup ali dietno sladilo kot sta Natren in fruktoza)
  • 1 limona

Postopek priprava domače borovničeve marmelade:
Borovnice operemo in odcejamo ter položimo v posodo za kuhanje. Segrevamo in ko zavrejo, dobro premešamo. Po cca. 10 minutah dodamo sladkor in stisnjen sok limone. Marmelado kuhamo 20 do 30 minut. Preizkus želiranja naredimo s pomočjo v zmrzovalniku ohlajenega krožnika, na katerega položim žličko marmelade in gremo s prstom skozi marmelado. Če se vmes naredi prazen prostor, je marmelada gotova in jo lahko prestavimo v kozarčke, ki smo jih prej za 15 minut postavili v pečico segreto na 80 °C. Plesnenje preprečite s tem, ko še vročo marmelado v kozarcu potresemo z malo sadnega sladkorja.

Oreo piškoti s marshmallow peno Recepti: pregrešna sladica iz piškotov Oreo in penic Marshmallow Recept za vročo čokolado z Nutello Recept: vroča čokolada z Nutello je tudi hladen čokoladni napitek Recepti za dober sladoled Recept za dober sladoled – izbor najboljših receptov za domači sladoled Recept za presni bananin sladoled Recept: nizkokalorični presni bananin sladoled z okusom čokolade, vanilje ali jagode · · ·