Recept: domača breskova marmelada
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Sezona breskev je tu! Zakaj ne bi dodobra izkoristili sezonskega sadja? Domača breskova marmelada je odličen način, da si na krožniku podaljšate poletje.

Domača breskova marmelada je odlična alternativa bolj ”znanim” marmeladam, kot so jagodna, marelična in borovničeva. Čeprav gre za manj slavno ”sestro” iz klana, pa ni nič manj dobra. Tehten razlog, da izdelate domačo breskovo marmelado, je, da breskve sodijo med pomlajevalno sadje, saj so bogate z antioksidanti.

PREBERITE ŠE: Najboljši recepti za domačo marmelado

Ponujamo vam preprost in hiter način izdelave domače breskove marmelade.

Recept za domačo breskovo marmelado:

Sestavine za domačo breskovo marmelado:

  • 3 kg zrelih breskev
  • 1,5 kg sladkorja
  • sok ene limone
  • 3 kisla zelena jabolka

Postopek priprave domače breskove marmelade:
Razkoščičene (ne pa tudi olupljene) breskve narežemo, stresemo v multipraktik in zmeljemo v fino kašo. Prelijemo v lonec, primešamo sladkor in prestavimo na štedilnik, kjer pustimo, da zavre. Marmelado nato na zmernem ognju kuhamo 20 minut. Po tem času ji dodamo naribana neolupljena jabolka (jabolčni pektin poskrbi, da marmelada ne bo tekoča). Za konec dodamo limonin sok, premešamo in prelijemo v kozarčke. Pa dober tek!

Recept- lahka bučkina pita Recept: lahka bučkina pita Recept za jagodni mousse Recept: omamni jagodni mousse Recept: prigrizek s paradižnikom Recept: sočen prigrizek s paradižnikom Recept - domači ledeni čaj Recept: domači ledeni čaj · · · ·