Recept za čokolado
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Čokolada, le kdo je ne mara?! Pa ste vedeli, da lahko to sladko pregreho, ki je včasih boljša kot strasten poljub, izdelate kar sami doma? Prebudite čokoladarja v sebi in pripravite domačo čokolado, ki se ji ne boste mogli upreti. Preprost recept vam zaupamo v nadaljevanju.

Čokolada je naša najljubša sladka pregreha, užitek, ki se mu je težko upreti. Prav pride, ko nam pade sladkor, je odlično darilo, afrodiziak, pomirjevalo, antidepresiv in številka ena med tolažilno hrano. A zakaj bi čokolado vedno kupovali, ko pa jo lahko izdelate kar sami doma.

PREBERITE ŠE: Recept: užitni novoletni okraski

V nadaljevanju smo vam pripravili preprost recept za izdelavo domače čokolade (čas priprave je izredno kratek), ki ga boste vzljubili, kot ste v otroštvu vzljubili čokolado.

Recept za domačo čokolado:

Sestavine za domačo čokolado:

  • 90 g kokosovega masla
  • 100 g kakava v prahu
  • 50 g mleka v prahu
  • 115 g sladkorja v prahu

Priprava domače čokolade:
Začnemo s tem, da v kozici na zmerni temperaturi stopimo kokosovo maslo, in ko se stopi, ga odstavimo. Nato v ločeno skledo presejemo sladkor, mleko in kakav v prahu ter premešamo. V mešanico vlijemo stopljeno kokosovo maslo in z metlico vse skupaj dobro ročno premešamo, da dobimo gladko zmes. Potem s papirjem za peko le še obložimo pekač in vanj zlijemo čokoladno maso, ki jo enakomerno razporedimo (čokolado lahko oplemenitimo z lešniki ipd., ki jih dodamo, preden zmes zlijemo v pekač). Pekač postavimo v hladilnik in počakamo, da se čokolada strdi. Pa prijetno sladkanje!

Čaj masala chai Recept: slasten indijski čaj masala chai Užitni okraski Recept: užitni novoletni okraski Domače tablete za grlo in kašelj Recept: domače tablete za grlo oziroma tablete proti kašlju Koktajl snežna krogla Recept: koktajl snežna krogla · ·