Recept za domačo grozdno marmelado
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Izkoristite sezono grozdja in si naredite zalogo domače grozdne marmelade. Grozdna marmelada je lahko narejena iz rdečega ali belega grozdja. Odlična je na kruhu, poda pa se tudi biskvitu in piškotom.

Izkoristite sezono grozdja, sadeža z mnogo vitaminov in mineralov. Natrgajte ali nakupite ga nekaj tudi za pripravo domače marmelade.

PREBERITE ŠE: Recept: domača breskova marmelada

Domača grozdna marmelada je enostavno pripravljen namaz, ki pa terja nekaj potrpljenja, v nadaljevanju pa vam predstavljamo različico z dodatkom vina.

Recept za domačo grozdno marmelado:

Sestavine za domačo grozdno marmelado:

  • 900 g rdečega grozdja
  • 800 g sladkorja
  • 2,4 dcl modrega pinota

Postopek priprave domače grozdne marmelade:
Grozdne jagode operemo in jim odstranimo peške. Na štedilnik pristavimo lonec z debelim dnom, kamor stresemo grozdje in zlijemo vino. Na srednjem ognju kuhamo pribl. 15 minut. Po tem času dodamo sladkor in rahlo povečamo moč ognja, a le toliko, da marmelada rahlo zavre. Občasno premešamo in kuhamo, dokler se marmelada ne zgosti (gostoto preverimo tako, da damo kapljico marmelade na ohlajen krožniček, počakamo tri minute, in če se naguba, ko jo odrinemo s prstom, je gotova). Marmelado še vročo prelijemo v kozarce za vlaganje, ki smo jih prej dobro oprali in na 80 stopinjah Celzija pustili v pečici za četrt ure. Tesno zapremo in kozarce za 10 minut obrnemo na glavo. Obrnemo, da je kozarec spet s pokrovčkom navzgor. Pustimo, da se marmelada počasi ohladi. Pa dober tek!


Recept za rösti Recept: Rösti – krompirjevi polpeti Recept za pravi grški tzatziki. Recept: pravi grški tzatziki Recept za oreo kokice Recept: oreo kokice Recept - bounty torta Recept: bounty torta za prste obliznit · · ·