fbpx

Recept: domača grozdna marmelada

Recept za domačo grozdno marmelado

Izkoristite sezono grozdja in si naredite zalogo domače grozdne marmelade. Grozdna marmelada je lahko narejena iz rdečega ali belega grozdja. Odlična je na kruhu, poda pa se tudi biskvitu in piškotom.

Izkoristite sezono grozdja, sadeža z mnogo vitaminov in mineralov. Natrgajte ali nakupite ga nekaj tudi za pripravo domače marmelade.

PREBERITE ŠE: Recept: domača breskova marmelada

Pripravite dišečo maremalado iz grozdja.
Pripravite dišečo maremalado iz grozdja.

Domača grozdna marmelada je enostavno pripravljen namaz, ki pa terja nekaj potrpljenja, v nadaljevanju pa vam predstavljamo različico z dodatkom vina.

Recept za domačo grozdno marmelado:

Sestavine za domačo grozdno marmelado:

  • 900 g rdečega grozdja
  • 800 g sladkorja
  • 2,4 dcl modrega pinota

Postopek priprave domače grozdne marmelade:
Grozdne jagode operemo in jim odstranimo peške. Na štedilnik pristavimo lonec z debelim dnom, kamor stresemo grozdje in zlijemo vino. Na srednjem ognju kuhamo pribl. 15 minut. Po tem času dodamo sladkor in rahlo povečamo moč ognja, a le toliko, da marmelada rahlo zavre. Občasno premešamo in kuhamo, dokler se marmelada ne zgosti (gostoto preverimo tako, da damo kapljico marmelade na ohlajen krožniček, počakamo tri minute, in če se naguba, ko jo odrinemo s prstom, je gotova). Marmelado še vročo prelijemo v kozarce za vlaganje, ki smo jih prej dobro oprali in na 80 stopinjah Celzija pustili v pečici za četrt ure. Tesno zapremo in kozarce za 10 minut obrnemo na glavo. Obrnemo, da je kozarec spet s pokrovčkom navzgor. Pustimo, da se marmelada počasi ohladi. Pa dober tek!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.