Domača riževa čokolada
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Riževa čokolada, le kdo je ne pozna? Številnim na misel najprej prideta riževi čokoladi Mikado in Bali, pa ste vedeli, da si lahko riževo čokolado pripravite tudi sami doma, in to povsem preprosto? Predstavljamo vam recept za hitro narejeno riževo čokolado, s katero se ne boste mogli nehati sladkati.

Ste tudi vi nori na riževo čokolado? Potem bo domača riževa čokolada vaš naslednji kuharski projekt. Nekaj sestavin in hrustljavi riž, oblit s čokolado, ki ste ga do zdaj kupovali v trgovini, boste znali pripraviti sami.

Recept za domačo riževo čokolado:

Sestavine za domačo riževo čokolado:

  • 200 g mlečne čokolade
  • 200 g jedilne čokolade
  • 4 žlice olja
  • 150–200 g ekspandiranega riža
  • 500 g Nutelle ali Viki kreme

PREBERITE ŠE: Recept: domača čokolada za prste oblizniti

Postopek priprave domače riževe čokolade:
V posodo nalomimo mlečno in jedilno čokolado, vmešamo namaz in dodamo olje. Mešanici privoščimo vodno kopel in čakamo toliko časa, da se čokolada povsem stopi. Vmes mešamo. Ko posodo odstavimo, vanjo stresemo še riž in dobro premešamo. Maso prelijemo v želene modelčke, oblečene v folijo za živila, in postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi. Pa dober tek!

Torta iz palačink Recept: vsi mislijo, da je biskvit za torto, toda … Koktajl v ledeni krogli Recept: koktajl v ledeni krogli Pomfrit kot iz McDonald'sa Recept: ocvrt krompirček (pomfrit) kot iz McDonaldsa Rogljički z Nutello Recept: rogljički z Nutello, gotovi v hipu · ·