Recept: Toblerone čokolada
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Toblerone čokolada velja za eno najbolj priljubljenih čokolad na svetu, ki od drugih izstopa predvsem s svojo obliko. Verjetno med vami ni nikogar, ki si kdaj rok ne bi mazal s slastnim trikotnikom (in si pred tem skoraj zvil prst, da ga je odlomil). A zakaj bi Toblerone vedno znova jemali s prodajne police, ko pa lahko takšno čokolado s tem receptom hitro in preprosto izdelamo sami doma.

Toblerone, čokolada v obliki gore Matterhorn, ki krasi tudi ovitek te švicarske čokoladne ploščice, velja za eno najbolj priljubljenih slaščic, ki jo lahko, kot marsikatero drugo iz trgovine, pripravite sami doma.

PREBERITE ŠE: Recept: ježki (čokoladne kroglice) kot iz slaščičarne

V nadaljevanju vam izdamo preprost recept za pripravo domače čokolade toblerone, pri kateri si boste oblizovali prste kot pri originalni.

Recept za domačo čokolado toblerone:

Sestavine za domačo čokolado toblerone:

  • 500 g mletih piškotov
  • 400 g sladkorja
  • 2 dl vode
  • 250 g margarine
  • 100 g orehov
  • 100 g kokosove moke
  • rum

Postopek priprave domače čokolade toblerone:
V posodo z vodo stresemo sladkor in pustimo, da vre cca eno minuto. V sladki mešanici nato raztopimo margarino. Odstavimo s štedilnika in dodamo piškote, nasekljane orehe, nekaj kapljic ruma in kokosovo moko. Maso prestavimo v namaščen pekač, oblikujemo (po želji) in za konec prelijemo s stopljeno čokolado. Za nekaj ur oziroma čez noč postavimo v hladilnik, ohlajeno pa narežemo na poljubne rezine in postrežemo. Pa dober tek!

Kako pravilno odlomiti trikotnik čokolade Toblerone?

Recept za mrežaste palačinke Recept: mrežaste palačinke Recept za pica burek Recept: domači pica burek Recept za ježke Recept: ježki (čokoladne kroglice) kot iz slaščičarne Recept za čokoladni fundi Recept: najboljši čokoladni fondi · ·