Recept - domači ledeni čaj
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Ledeni čaj je odlična pijača za vroče poletje. Obstaja mnogo razlogov, da se odločite za domači ledeni čaj in ne za ledeni čaj s prodajnih polic. V nasprotju s slednjim se boste odžejali na zdrav način (vsebuje zelo malo kalorij in nič e-jev), privarčevali boste, saj je prijaznejši do vaše denarnice kot tisti iz trgovine, pa še omejeni niste z okusi, saj lahko uporabite katerikoli čaj, tudi pravi. A če ga nameravate spiti večje količine, priporočamo izbiro takšnega brez teina.

Domači ledeni čaj je pijača, ki vas bo poleti prijetno osvežila in ohladila. Je odlična in zdrava zamenjava za gazirane pijače. In če smo na prodajnih policah omejeni z okusi, lahko za domači ledeni čaj uporabimo prav vsak okus. Priprava je otročje lahka, čaj pa je gotov v nekaj minutah. Pri izbiri dodatkov ste lahko zelo ustvarjalni. Lahko dodate citruse ali meto, lahko pa tudi koriander, sveži ingver ipd.

PREBERITE ŠE: Recept za osvežujočo ledeno kavo

Kako pripravimo najboljši domači ledeni čaj, ki vas bo osvežil v poletni pripeki, izdamo v nadaljevanju.

Recept za domači ledeni čaj:

Sestavine za domači ledeni čaj:

  • 4–6 vrečk čaja oz. 80–120 g čaja (okus po želji)
  • 1 l vode
  • 3 žličke medu
  • 1–2 limoni (lahko tudi limeti ali pomaranči)

Dodatki za domači ledeni čaj:

  • ½ limone
  • ledene kocke
  • metini vršički

Postopek priprave domačega ledenega čaja:
V odstavljenem kropu namakamo vrečke čaja pribl. 10 minut. Nato čaj ohladimo do mlačnega in mu primešamo sok iztisnjenih limon ter med. Preostalo polovico limone narežemo na kolute, ki jih skupaj z ledom in narezanimi metinimi vršički dodamo v že ohlajeni ledeni čaj. Če želite, da je vse skupaj videti še nekoliko lepše, naredite kocke ledu z borovnicami, narezano limono ipd. Pa ne pozabite na slamice, ko ledeni čaj postrežete!

Recept - brazilski sirovi kruhki Recept: brazilski sirovi kruhki – slani prigrizek št. 1 v času OI Rio 2016 Recept za sladoledni sendvič s čokolado. Recept: sladoledni sendvič s čokolado za angelčke Recepti za domačo marmelado Najboljši recepti za domačo marmelado Kotajl s konopljo Recept: koktajli s konopljo · · ·