Recept - masleni piškoti
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Bližajo se prazniki in z njimi praznično obložena miza, na kateri ne smejo manjkati piškoti. Da boste imeli kaj postreči, smo pripravili preprost recept za maslene piškote, ki se kar stopijo v ustih.

Masleni piškoti že med pripravo  kuhinjo napolnijo s prijetno aromo. Do krhkih maslenih piškotov vas loči vsega nekaj minut dela, zanje pa potrebujete pičle tri sestavine. Lažjega recepta za piškote verjetno ne boste našli, kar pa ne pomeni, da ti piškoti ne konkurirajo tistim, ki so precej bolj zamudni za pripravo.

PREBERITE ŠE: Recept: dišeče cimetove zvezdice (cimetovi piškoti)

Postrežete jih lahko ob skodelici toplega napitka, prav tako pa se priležejo ob mleku.

Recept – domači masleni piškoti:

Sestavine – domači masleni piškoti:

  • 300 g moke
  • 200 g masla
  • 100 g sladkorja

Postopek priprave domačih maslenih piškotov:
Vse tri sestavine zmešamo v mešalniku. Pekač obložimo s papirjem za peko. Iz mase oblikujemo kroglice, ki jih na pekaču sploščimo. Pečemo 15 minut pri 180 stopinjah Celzija. In to je vsa umetnost! Pa veselo sladkanje!


Recept - krompirjeva omleta Recept: krompirjeva omleta s šunko in sirom Recept: bananino-karamelna pita Banoffee Recept: bananino-karamelna pita Banoffee Ta mrežna pečenka bo omrežila vsakogar. Recept: sočna mrežna pečenka Recept - božični sadni kruh Recept: božični sadni kruh na preprost način · · ·