Recept za pivo s sladoledom.
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Rum, vino, konjak. To so alkoholne pijače, ki bi jih pričakovali v sladoledu. Toda pivo? Da, in to temno! Po možnosti Guinness! Predstavljamo vam recept za domači sladoled s pivom, ki ga boste kljub začetnim pomislekom vzljubili, ko boste sladoled z okusom piva enkrat pokusili.

Verjetno ste dvakrat pogledali, kot ste prebrali, da je tokratni recept za domači sladoled s pivom. A proti vsem pričakovanjem je sladoled z okusom piva zelo okusen. Ima specifičen okus, a je daleč od tega, da bi bil dober samo za po tleh, kot radi rečemo.

PREBERITE ŠE: Recept: pečene breskve na žaru s sladoledom – sladica, da dol padeš!

V nadaljevanju vam predstavljamo recept za domači sladoled s pivom, ki ga morate preizkusiti. Vemo, da ste na moč radovedni! Kdo ve, morda pa boste med evropskim nogometnim prvenstvom pivo tudi lizali in ne le srkali!

Recept za domači sladoled s pivom:

Sestavine za domači sladoled s pivom:

  • 205 g mlečne čokolade
  • 180 ml piva Guinness (lahko izberete tudi drugo temno pivo)
  • 250 ml mleka
  • 250 ml smetane za stepanje
  • 100 gramov sladkorja
  • 4 rumenjaki
  • 1 žlička vaniljevega izvlečka
  • ščepec soli

Postopek priprave domačega sladoleda s pivom:
Mlečno čokolado zdrobimo na drobne kose in stresemo v ponev. V ločeni ponvi na srednjem ognju segrejemo mleko, ki smo mu primešali sladkor in sol. Ločeno razžvrkljamo rumenjake in jih prilijemo mešanici z mlekom. Na zmernem ognju mešamo nežno in počasi. To počnemo toliko časa, da se masa zgosti. Nato jo skozi cedilo prelijemo v ponev s čokolado. Segrevamo in mešamo toliko časa, da se čokolada povsem stopi. Ko je zmes gladka, dodamo smetano, pivo in vaniljev izvleček. Pustimo, da se nekoliko shladi na sobni temperaturi, nato ponev prestavimo v hladilnik. Ohlajeni sladoled razporedimo v želeno posodo in za konec prestavimo v zamrzovalnik. Pa dober tek!

Recept za češnjevo sodo Recept: češnjeva soda – osvežilna pijača št. 1 Solatni preliv s pivom. Recept: solatni preliv s pivom Recept za Oreo kanelone Recept: kaneloni oreo – kaneloni iz piškotov Oreo Bebe piškoti z jagodo Recept: hitra sladica iz bebe piškotov in jagod · · · ·