Recept za domači tabasco
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Omaka tabasko je kraljica pikantnih omak. Omaka, narejena iz čilijev sorte tabasko, že skoraj 150 let navdušuje ljubitelje pekoče hrane po vsem svetu. Narejena je iz zgolj treh sestavin in jo lahko povsem preprosto pripravite tudi sami doma.

Domači tabasko je pikantna omaka iz rdečih čilijev tabasko, za domači tabasko pa lahko uporabite katerokoli podolgovato rdečo pekočo papriko.

PREBERITE ŠE: Recept: pravi grški tzatziki

Redka omaka, katere korenine segajo v daljno leto 1868, ima v povprečju med 3500 in 8000 skovili, kar pomeni ostrejšo ostrino. Ta je sicer odvisna od čilija.

Recept za domači tabasko:

Sestavine za domači tabasko:

  • 400 g svežih rdečih podolgovatih čilijev
  • 4 dcl destiliranega belega kisa
  • 2 žlički soli

Postopek priprave domačega tabaska:
Čilijem odstranimo peclje in jih s semeni vred na drobno nasekljamo. Pretresimo jih v kozico, dodamo kis in premešamo. Počasi segrevamo. Posolimo in na zmernem ognju/temperaturi kuhamo 5 minut. Po tem času odstavimo in počakamo, da se omaka nekoliko shladi. Zmiksamo, da nastane gladek pire, in vlijemo v kozarce za vlaganje. Po zaprtju mora pire dva tedna stati v hladilniku. Nato ga vzamemo iz hladilnika in omako precedimo. Če je pregosta, jo lahko razredčimo z nekaj kisa. Prelijemo nazaj v stekleničko za vlaganje in tabasko je nared. Pa dober tek!


Recept za domačo grozdno marmelado Recept: domača grozdna marmelada Recept za rösti Recept: Rösti – krompirjevi polpeti Recept za pravi grški tzatziki. Recept: pravi grški tzatziki Recept za oreo kokice Recept: oreo kokice · · ·