Gumi bonboni Coca-Cola
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Gumijasti bomboni Coca-Cola, le kdo se jih ne spomni iz otroštva? Te male sladke želirane replike Coca-Cole. No, zdaj, ko ste odrasli, lahko izdelate gumijaste bombone z okusom in obliko Coca-Cola v naravni velikosti! Za to potrebujete le plastenko Coca-Cole in nekaj dodatnih sestavin. Celoten recept vam izdamo v nadaljevanju.

Se spomnite gumijastih bombonov Coca-Cola? Seveda se! Kot tudi veste, da je Coca-Cola vsestranska pijača. Seveda je v prvi vrsti osvežilni napitek, a je še precej več kot samo to. Med drugim je kuhinjska sestavina. Pred časom smo spoznali, da lahko iz nje naredimo ledenko, danes pa se bomo naučili iz Coca-Cole narediti gumijaste želirane bombone, povečano različico gumijastih bombonov v obliki in z okusom Coca-Cole, ki smo jih imeli tako radi v otroštvu.

PREBERITE ŠE: Neverjeten trik s Coca-Colo – osvežujoča ledenka

Recept za gumijaste bombone Coca-Cola:

Sestavine za gumijaste bombone Coca-Cola:

  • 500 ml plastenka Coca-Cole
  • 60 g želatine v prahu
  • škarje
  • lepilni trak

Postopek priprave gumijastih bombonov Coca-Cola:
V Coca-Colo vmešamo želatino v prahu, dobro premešamo in pokuhamo. Vmes za modelček pripravimo plastenko. Naredimo ”carski rez”, zarezo zakrpamo z lepilnim trakom in vanjo skozi lijak zlijemo Coca-Colo, pomešano z želatino. Zapremo s pokrovčkom. Vse skupaj postavimo v zamrzovalnik. Ko se strdi, z olfanožem le še odstranimo plastenko. Pa dober tek!

Gumijasti bomboni Coca-Cola:

Recept za rumove kroglice Recept: sočne rumove kroglice Recept za jagodne srčke s čokolado Recept: jagodni srčki s čokolado Recept za čokoladno kito Recept: slastna čokoladna kita Recept za Monte kolač Recept: kolač monte ·