Bebe piškoti z jagodo
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Bebe piškoti, le kdo jih ne pozna? Verjetno ima nanje prav vsak lepe spomine. Ali pa na jagode, ene prvih sladkih sadežev, ki nas razveselijo po zimi in pomladi in jih željno pričakujemo. Ste vedeli, da lahko z zgolj omenjenima sestavinama in nekaj kapljicami mleka pripravite okusno sladico, preprosto, toda slastno kot torto? Kako? Tukaj je recept za hitro sladico iz bebe piškotov in jagod.

Iz bebe piškotov, mleka in jagod lahko pripravite okusno poletno sladico, ki vam vzame le nekaj minut, a je ravno tako okusna in estetska kot bolj zapletene sladice.

PREBERITE ŠE: Recept: domači sladoled brez sladkorja

Zanjo ne potrebujete kuharskega znanja, prav tako ne posebnih pripomočkov. Le naštete sestavine in nekaj lačnih ust (verjamemo, da teh ne bo težko najti, prav tako kot ne sestavin v trgovini oz. na tržnici).

Recept za hitro sladico iz bebe piškotov in jagod:

Sestavine za hitro sladico iz bebe piškotov in jagod (za 2 osebi):

  • 10–15 jagod
  • 12 bebe piškotov
  • malo mleka
  • sladka smetana (po želji)

Postopek priprave hitre sladice iz bebe piškotov in jagod:
Bebe piškote malce pokapamo z mlekom (ne preveč in ne premalo) in zložimo v dve ”nadstropji”. Jagode pretlačimo z mešalnikom in jih uporabimo za preliv. In to je vsa umetnost! Če želite, lahko sladico za nekaj časa postavite v hladilnik in jo postrežete s sladko smetano. Pa dober tek!

Recept za pečene breskve na žaru s sladoledom Recept: pečene breskve na žaru s sladoledom – sladica, da dol padeš! Recepti za domači sladoled Preprosti recepti za domači sladoled Recept za sladoledne lučke Recept: probiotične sadne sladoledne lučke, narejene doma Recept za domači nizkokalorični sladoled Recept: domači nizkokalorični sadni sladoled, pripravljen v 1 minuti! · · · ·