Koktejl Hugo
Utrip mesta · kulinarika

Hugo je osvežilni koktejl, ki ga zaznamujeta izvrsten okus in odličen izgled. Je prava poletna poslastica, saj združuje tisto, kar imamo poleti najraje – ohlajeni Prosecco, bezgov sirup, limetin sok in svežo meto. Le kdo bi se mu lahko uprl?!

Hugo je osvežilni napitek, ki se mu je nemogoče upreti. Okusen koktejl, ki naše brbončice razvaja s slastno kombinacijo vina Prosecco, bezgovega sirupa, limetinega soka in sveže mete, je kot nalašč za vse, ki poleti stavijo na sladko svežino.

Recept za osvežilni koktejl “Hugo”:

Sestavine:

  • 50 ml vode z mehurčki
  • 100 ml vina Prosecco
  • 1 limeta
  • 20 ml bezgovega sirupa
  • 5 listkov sveže mete

Navodila:
Limeto operemo in razpolovimo. Prvo polovico narežemo na rezine, iz druge iztisnemo sok. V kozarcu zmečkamo sveže in oprane metine liste, iz katerih se tako sprosti metina aroma. Meti dodamo bezgov sirup in limetin sok ter dobro premešamo. Dodamo vino in vodo z mehurčki ter nekaj kock ledu. Koktejl okrasimo z rezinami limete in postrežemo.

"street food" SladoLent 2015: Festivalska promenada vrhunskih okusov Najmočnejša premium kava na svetu Death Wish Coffee: te kave nočeš okušati niti v sanjah! A22T1838 10 najboljših restavracij na svetu v letu 2015 Voda z okusom Kako pripravimo osvežujočo sadno vodo? ·