shutterstock_1194384394
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Jamajške rumove kroglice so superokusna, navdušujoča in preprosta sladica.

Jamajške rumove kroglice lahko pripravite tudi brez ruma (čeprav so potem to samo še kroglice), če želite pa res dober rumov okus, potem dodajte 3 žlice ruma. Te kroglice se med drugim tudi odlično zamrznejo.

Sestavine

  • 250 ml smetane za stepanje
  • 100 g mlečne čokolade, fino narezane
  • 200 g temne čokolade, fino narezane
  • 25 g masla, narezanega
  • 2 do 3 žlice ruma
  • 5 žlic kakava

Priprava

Smetano za stepanje zagrejte v manjši ponvi in jo, preden pride do vretja, odstavite z ognja. Medtem dajte mlečno in temno čokolado v večjo posodo in jo prelijte z vročo sladko smetano. Dobro mešajte, da se stopi in da dobite gladko maso. Dodajte narezano maslo in dovolj ruma, da bo dober okus ter dobro premešajte. Pustite, da se ohladi. Ohlajeno maso prekrijte s folijo za živila in postavite v hladilnik za najmanj 4 ure ali čez noč.

Večji pladen prekrijte s papirjem za peko. Kakav razporedite na 2 krožnika, eden vam bo služil kot prah za vaše roke, da boste lažje delali, z drugim pa boste prekrili kroglice oziroma trufle. S pomočjo čajne žličke vsakič vzemite okoli 15 gramov čokoladne mase (velikost oreha). Dlani položite na krožnika s kakavom in med dlanmi na hitro naredite kroglico. Čokoladne mase nikar ne imejte med dlanmi predolgo, saj se bo začela topiti. Zdaj kroglico povaljajte v kakavo in jo odložite na pladenj. Postopek ponavljajate tako dolgo, da porabite vso maso (iz te mase bi moralo nastati približno 40 kroglic). Med postopkom je priporočljivo, da si roke nekajkrat umijete z mrzlo vodo in jih osušite.

Kroglice oziroma trufle postavite v hladilnik za vsaj pol ure. Pa sladek dober tek!


cheesecake s kuhanim vinom Recept: cheesecake s kuhanim vinom, prava decembrska sladica shutterstock_334280591 Recept: najboljši jajčni liker, kot ga pripravi Jamie Oliver shutterstock_381593071 Recept: božanska torta nutella iz le treh sestavin 0f7743fec7e606b594e21b75cb8b7c62 Recept: domače gin & tonic kroglice za vse, ki ljubite ta priljubljen koktajl · · · · ·