shutterstock_772157818
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Obstaja sestavina, ki bo za vedno spremenila okus vaše kave. In ne, nista mleko ali smetana.

Je lahko turška kava še boljša? LAHKO! In kaj morate narediti? Vse, kar potrebujete, sta mleta kava in VANILJA.

Sestavine

  • 100 g mlete kave
  • 2 palčki vanilje

Priprava

Kavo shranite v suho in čisto embalažo. Vaniljo prepolovite, jo ponovno prerežite na pol po dolžini in dodajte v kavo. Zaprite embalažo in počakajte en teden. Nato kavo normalno skuhajte in nad okusom boste preprosto navdušeni!

Ste vedeli, da lahko s kavo odženete tudi komarje?

Kavna usedlina naj bi bila varen in učinkovit način, da odženete nadležne komarje, pa tudi ose. Zakaj naj bi to delovalo? Večina žuželk ima vonj zelo dobro razvit, kar pomeni, da jih močan vonj kavne usedline hitro zmoti, še posebej, če kavno usedlino zažgete.

Kaj lahko torej naredite? Najprej posušite kavno usedlino – prekrijte jo s folijo in jo pustite v hladnem, temnem prostoru, da se popolnoma posuši. Nato kavno usedlino prestavite v skledo ali pa na ravno površino (kos aluminijaste folije). Vse to naredite na prostem. Zdaj jo zažgite (kot bi na primer prižgali dišečo paličico ali pa kadilo). Za dodaten učinek na ogenj dodajte še sveže lovorjeve liste.

Vaš repelent je pripravljen. Če imate piknik ali večerno druženje na prostem, je priporočljivo, da namestite več postaj s kavnim repelentom.

shutterstock_652106782 Recept: najboljše domače lučke iz breskev in grškega jogurta shutterstock_400768405 Recept: slastna in hitra torta z belo čokolado in jagodami shutterstock_1148744675 Recept: lahka poletna pica, polna zelenjave shutterstock_289749776 Recept: jagodni džem z vanilijo in čokolado ·