shutterstock_1444271537
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Obstaja sestavina, ki bo za vedno spremenila okus tvoje kave. In ne, nista mleko ali smetana.

Je lahko turška kava še boljša? LAHKO! In kaj moraš narediti? Vse, kar potrebuješ, sta mleta kava in VANILJA.

Sestavine

  • 100 g mlete kave
  • 2 palčki vanilje

Priprava

Kavo shrani v suho in čisto embalažo. Vaniljo prepolovi, jo ponovno prereži na pol po dolžini in dodaj v kavo. Zapri embalažo in počakaj en teden. Nato kavo normalno skuhaj in nad okusom boš preprosto navdušen!

Si vedel, da lahko s kavo odženeš tudi komarje?

Kavna usedlina naj bi bila varen in učinkovit način, da odženeš nadležne komarje, pa tudi ose. Zakaj naj bi to delovalo? Večina žuželk ima vonj zelo dobro razvit, kar pomeni, da jih močan vonj kavne usedline hitro zmoti, še posebej, če kavno usedlino zažgeš.

Kaj lahko torej narediš? Najprej posuši kavno usedlino – prekrij jo s folijo in jo pustit v hladnem, temnem prostoru, da se popolnoma posuši. Nato kavno usedlino prestavi v skledo ali pa na ravno površino (kos aluminijaste folije). Vse to narediš na prostem. Zdaj jo zažgi (kot bi na primer prižgal dišečo paličico ali pa kadilo). Za dodaten učinek na ogenj dodaj še sveže lovorjeve liste.

Tvoj repelent je pripravljen. Če imaš piknik ali večerno druženje na prostem, je priporočljivo, da namestiš več postaj s kavnim repelentom.

shutterstock_652106782 Recept: najboljše domače lučke iz breskev in grškega jogurta shutterstock_400768405 Recept: slastna in hitra torta z belo čokolado in jagodami shutterstock_1148744675 Recept: lahka poletna pica, polna zelenjave shutterstock_289749776 Recept: jagodni džem z vanilijo in čokolado ·