Hugo
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Poznate Huga? V mislih imamo koktajl Hugo, ne animiranega lika. Ste za to, da v letošnje poletje vstopimo nekoliko drugače? V družbi penine, jagod in okusa bezga? Ob kupici aromatične in osvežujoče mešane alkoholne pijače, ki nas bo v vročih dneh prijetno ohladila? Tu je Hugo (malo drugače!) – penina z bezgovim sirupom in jagodami.

Koktajl Hugo ni popolnoma nova stvaritev mojstrov za koktajle. V Nemčiji in na Tirolskem je to ena bolj priljubljenih osvežilnih pijač že leta. Na naša tla pa je prodrla šele pred časom. Gre za lahek in osvežilen koktajl s sorazmerno nizko vsebnostjo alkohola. Njegova priprava je povsem preprosta.

PREBERITE ŠE: Recept: Domača jagodna marmelada

Recept za koktajl Hugo – penino z bezgovim sirupom in jagodami:

Sestavine za koktajl Hugo – penino z bezgovim sirupom in jagodami:

  • 1,5 dl penine
  • 0,3 dl bezgovega sirupa
  • mineralna voda (po okusu)
  • 3 jagode
  • 1 krhelj limete
  • 8 metinih lističev
  • led

Postopek priprave koktajla Hugo  penine z bezgovim sirupom in jagodami:
Jagode očistite in razrežite na četrtine. Ledene kocke zdrobite in stresite v kozarec. Dodajte limeto. Penini primešajte bezgov sirup in jo nalijte v kozarec, na zdrobljeni led. Dodajte jagode. Metine lističe zmečkajte s prsti, da se sprosti eterično olje. Nato jih stresite v kozarec. Po okusu prilijte hladno mineralno vodo in vse skupaj dobro premešajte.

Pijačo postrezite takoj. Čin, čin!

Ohlajena jagodna torta se bo še kako prilegla na vroč poletni večer. Recept: sočna jagodna torta brez peke Recept za borovničevo marmelado Recept: domača borovničeva marmelada Oreo piškoti s marshmallow peno Recepti: pregrešna sladica iz piškotov Oreo in penic Marshmallow Recept za vročo čokolado z Nutello Recept: vroča čokolada z Nutello je tudi hladen čokoladni napitek · ·