Koktajl v ledeni krogli
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Koktajl je že sam po sebi vizualno privlačna pijača, a koktajl Ice Ball gre še korak dlje. Skrit je namreč v ledeni krogli. Za pripravo tega koktajla potrebujete nekoliko neobičajne pripomočke. Od kladivca, injekcije, lijaka, pirografa (aparata za vžiganje v les) do silikonskega modela za led za izdelavo ledene krogle.

Če želite goste navdušiti z edinstvenim koktajlom, je koktajl v ledeni krogli vsekakor zmagovalna izbira. Kot rečeno, potrebujete za pripravo tega koktajla nekoliko nenavadne pripomočke, ki jih ne boste našli v kuhinji. To so injekcija, pirograf in kladivce.

PREBERITE ŠE: Recept: koktajl snežna krogla

Čeprav se na prvi pogled zdi, da je priprava koktajla v ledeni krogli višja znanost, to v resnici ni, če se le strogo držite postopka, ki so nam ga zaupali pri Cocktail Chemistry. Koktajl in ledena krogla sta izdelana posebej, tako da če se vam ledena krogla ponesreči, vam še vedno ostane ”vsaj” koktajl. In ko ga postrežete, ne pozabite gostu poleg dekoracije pustiti še kladivca, da se ne bo preveč načakal. V spodnjem posnetku si lahko ogledate natančen postopek priprave.

Koktajl v ledeni krogli:

Pomfrit kot iz McDonald'sa Recept: ocvrt krompirček (pomfrit) kot iz McDonaldsa Rogljički z Nutello Recept: rogljički z Nutello, gotovi v hipu Recept za jedi v skodelici iz mikrovalovke Recept: 5 jedi v skodelici iz mikrovalovke Recept za Nutellino zvezdo Recept: Nutellina zvezda ·