480577879
Utrip mesta · kulinarika

Za vse, ki se ne moremo upreti kepici okusnega kremstega sladoleda in se radi prehranjujemo zdravo, je veganski sladoled iz zgolj dveh sestavin pravi božji dar z neba.

Pozabimo na težko smetano in kupe sladkorja, ki se skrivajo v običajnem sladoledu in si pripravimo božansko kremasto poslastico, ob kateri bomo lahko uživali brez kančka slabe vesti.

Sestavine:

  • 2 zmrznjeni banani (narezani na kolobarčke)
  • 1 kozarec ohlajenega mleka (kokosovo, mandljevo, riževo, ovseno)

Postopek:

Banani narežemo na kolobarčke in zamrznemo. Zmrznjene koščke stresemo v električni mešalnik, dodamo poljubno izbrano mleko in dobro zmešamo. Pazimo, da se ustavimo na točki, ko je masa še gosta in kremasta. Postrežemo in uživamo!

Sladoledu lahko dodamo tudi okusne “toppingse” in naravna sladila. Mi imamo najraje hrustljave oreščke, zdrobljeno temno čokolado, rastlinsko maslo, kokosovo moko, cimet, vanilijo, zmrznjeno in sveže sadje ter med.

494148711 (1) Hrana, ki uspešno prežene insomnijo in zagotavlja prijeten spanec Kolumbijske piščančje perutničke s koriandrovo omako Nacionalno obarvani prigrizki za spremljanje četrtfinala SP 2014, 1. del 462282877 Poletna prehrana za dober izgled in izvrstno počutje 479092725 (1) Recept: Slastne mini palačinke z borovnicami in sivko · · ·