Recept za sladoled iz lubenice
Utrip mesta · kulinarika · recepti

V vročih poletnih dneh prijata tako sladoled kot lubenica. Pa ste vedeli, da lahko iz lubenice pripravimo kremni sladoled? Sladoled iz lubenice je okusna, osvežilna in hitro pripravljena sladica, ki si jo boste želeli imeti na zalogi v zamrzovalniku.

Okusen sladoled si lahko pripravite kar sami doma. Kremni sladoled iz lubenice združuje najboljše lastnosti sladoleda in lubenice, v njem pa bo uživala cela družina. Pa še manj packanja bo!

PREBERITE ŠE: Recept: nizkokalorični puding iz lubenice

Sladoled iz lubenice je tudi vitaminska bomba, saj ima lubenica kljub temu, da je iz 92 odstotkov vode, veliko likopena, antioksidanta, ki bojda ščiti srce in prostato ter blagodejno deluje na kožo.

Recept za kremni sladoled iz lubenice:

Sestavine za kremni sladoled iz lubenice:

  • 600 g lubenice
  • 40 dag sladkorja
  • 100 ml vode
  • 2 beljaka
  • 2 ali 3 limone/limete
  • 100 g sladke smetane

Postopek priprave kremnega sladoleda iz lubenice:
Lubenico narežemo na (manjše ali večje) kose in odstranimo vse pečke (da sladoled ne greni). Primešamo ji skuhan sladkor, vodo in ožete limone/limete. Dodamo še cca 1 dl hladne vode in stepeno sladko rastlinsko smetano ter premešamo. Za konec dodamo stepene beljake. Zmiksamo. Sladoled za nekaj ur postavimo v zamrzovalnik, in že je pripravljen za uživanje. Pa dober tek!

Videorecept za kremni sladoled iz lubenice:

Recept za puding iz lubenice Recept: nizkokalorični puding iz lubenice Bezgova marmelada iz bezgovih cvetov Recept: bezgova marmelada iz bezgovega cvetja Recepti s pivom Recepti s pivom – kuhanje s pivom Recept za kapučino z Nutello Recept: Kapučino z Nutello · · · · ·