Lazanje s palačinkami
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Gotovo ste že jedli mesno lazanjo, pa zelenjavno lazanjo, gotovo ste slišali tudi za Nutelasagno, ki je kombinacija Nutelle in lazanje. Pa ste že slišali za lazanje s palačinkami? Če ne, vam bo žal, da zanje niste vedeli že prej! Ko boste namreč enkrat poskusili ta recept, jih ne boste več želeli delati drugače!

Ste že pokusili lazanje s palačinkami? Lazanje so izjemno priljubljena italijanska jed, ki je zelo okusna, nasitna, povrh vsega pa še privlačna na oko. Zakaj bi jo torej spreminjali, ko pa je že v osnovi popolna? Vsake toliko ni slabo preizkusiti česa novega, in ko se boste naslednjič odločali za pripravo lazanje, predlagamo, da se lotite recepta, ki namesto vlečenega testa vključuje palačinke. Ne bo vam žal!

PREBERITE ŠE: Nutelasagna: Kulinarični orgazem za ljubitelje Nutelle

Recept za lazanje s palačinkami:

Sestavine za lazanje s palačinkami:

  • palačinke (recept dobite tu)
  • testenine (makaroni, ravioli, polžki, tortelini, špageti …)
  • bešamel
  • sir

Postopek priprave lazanje s palačinkami:
Najprej se lotimo peke palačink. Sledi priprava mletega mesa oz. želenega nadeva. Medtem že lahko damo kuhati testenine (lahko uporabite tudi različne, če imate kakšne ostanke v hladilniku). V glinen pekač/posodo položimo palačinko (namesto vlečnega testa), jo pomažemo z mesno maso, nanjo potresemo nekaj testenin in naribanega sira. Postopek ponavljamo do vrha pekača (ali posode). Končamo s palačinko, po kateri potresemo sir, in zalijemo z bešamelom. Pokrijemo in postavimo v pečico, ogreto na 200 stopinj Celzija, ter pustimo, da se peče nekje 45 minut. Večino sestavin si lahko pripravimo vnaprej, zato je čas priprave lahko različen, tudi čas pečenja, odvisno pač od tega, kako zapečene lazanje si želite.

Domači Snickers Recept: domači snickers Recept: Toblerone čokolada Recept: domača toblerone čokolada Recept za mrežaste palačinke Recept: mrežaste palačinke Recept za pica burek Recept: domači pica burek · ·