pfirsichweisseschoko-300-cmyk (1) (1)
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Ste pripravljeni na nekaj novega? Na primer na marmelado iz čokolade? Sliši se izjemno dobro, zato morate ta recept preveriti čim prej.

Če radi sami pripravljate marmelado, morate ta recept nujno preizkusiti ob prvi priložnosti. Gre za marmelado iz breskev in bele čokolade. In kar je najboljše pri vsem tem, pripravi se jo zelo preprosto v le 30 minutah.

Sestavine za marmelado iz breskev in bele čokolade:

  • 1,5 kg breskev
  • 500 g želirnega sladkorja Wiener Zucker 2 : 1
  • 200 g sesekljane bele čokolade

Priprava marmelade iz breskev in bele čokolade:

Breskve najprej na hitro potopimo v vrelo vodo in nato v ledeno vodo, da lažje odstranimo kožico. Odstranimo koščice in breskve narežemo na majhne koščke. V loncu jih zmešamo z želirnim sladkorjem Wiener Zucker 2 : 1 in zavremo. Med rahlim vrenjem mešamo 4 do 6 minut. Nato naredimo preizkus z mrzlim krožnikom, da ugotovimo, ali je marmelada dovolj gosta. Če se kapljica na hladnem krožniku takoj strdi, lonec odstavimo z ognja in v maso vmešamo belo čokolado. Drugače kuhamo še nekaj minut. Vlijemo v pripravljene kozarce in takoj dobro zapremo.

Ali veste?

Marmelada, pripravljena z želirnim sladkorjem Wiener Zucker 1 : 1 ali 2 : 1, ima enoletni rok trajanja.

143256 Recept: neapeljska sladoledna rulada 160161 Recept: božanska torta banana split brez pečenja shutterstock_12776299 Recept: domača baklava z jagodami, okusna sladka pita s sočnim sadjem maxresdefault (1) To je torta leta 2018 in mi imamo recept · · · · · ·